Голяма част от украинските бежанци отказаха да влязат във фургоните,

...
Голяма част от украинските бежанци отказаха да влязат във фургоните,
Коментари Харесай

Украинските бежанци бесни: Организация - нула, информация - нула! Нищо!

Голяма част от украинските бежанци отхвърлиха да влязат във фургоните, които се намират във краткотрайните разпределителни центрове, поради изискванията в тях и стояха часове наред в рейсовете.

" Организация – нула, информация – нула. Нищо! Излязохме от рейса и ни оставиха ", показа една от бежанките пред Нова телевизия.

Друга съобщи, че си потегля. " Мислите ли, че хората след войната могат да останат тук? Аз мисля, че не. Децата ни са уплашени ".

Трета изрази вяра, че би останала във фургоните до 5 дни, само че се надява скоро да им бъдат предоставени по-добри условия.

Имаше и такива, които не останаха разочаровани.

" Ние сме доста признателни на България за това, че ни приехте. Живяхме два месеца в Златни пясъци в първокласен хотел. Видяхме по какъв начин проведено ни приехте. Щастливи сме, че не сме при войната, че се намираме под спокойно небе. Виждаме, че сме предпазени. Има камери с видео наблюдаване. Нашите деца живеят умерено. Благодарим ви ", показа една от дамите.

Около среднощ в центъра за настаняване в Елхово дойде и ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева. Тя удостовери, че през днешния ден се чака идването на още украинци. Те остават в разпределителния центът до 72 часа, след което се пренасочват.

" Просто тук е буферен център до 72 часа. Това е по този начин нареченият филтър или триаж, с цел да се приоритизират хората със по-специфични потребности. Това е смисълът на буферната зона. След това се насочват, вършат се групи и описи, в случай че хора са се сближили, до момента в който са били на един хотел, може някаква група, да кажем 40-50 индивида, да бъдат ориентирани и надлежно към почивна база, тъй че да не се разделят, откакто са основали една миниобщност. Вече разбрах, до момента в който идвах по пътя, че има една жена на инсулин. С нейните придружители, както и други в случай че има в такова уязвимо състояние с бебенцата, да бъдат ориентирани към този момент към почивни бази, с цел да могат да се настанят в условия, в които да изкарат до 31 август, както е втората фаза на програмата ", изясни ръководителят на ДАБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР