Голяма част от производителите тази година ще бъдат на загуба.

...
Голяма част от производителите тази година ще бъдат на загуба.
Коментари Харесай

Голяма част от производителите тази година ще са на загуба, каза председателят на Българска аграрна камара

Голяма част от производителите тази година ще бъдат на загуба. Това предвижда в ефира на " Денят стартира " Костадин Костадинов - ръководител на Българска земеделска камара. Вчера земеделците организираха поредна среща с премиера и земеделския министър, която приключи без реализирано съглашение.

Земеделците не утвърждават предлагането при потвърдена загуба да бъдат подпомагани.

" Г-н Денков държи на това, че не може да подкрепя хора, които са в положително положение. По правилник не би трябвало да сме в затруднено състояние и би трябвало да покажем приходи. В същото време се изисква да потвърдим загуба. Това е ситуацията, обяснявахме го пет пъти. "

" Няма по какъв начин да сме на загуба. Тези, които се таксуват 60 на 40, те в никакъв случай не са на загуба. Те имат 60% от разноските, които им се приспадат. Върху останалите 40% си заплащат налог. Няма по какъв начин да бъдете в никакъв случай на загуба в това състояние.По отношение на заемите - в случай че ние сме на загуба, банките стартират дължимост на заемите, повишение на лихвите и така нататък "

На следващата вчерашна среща с министър-председателя и с министъра на земеделието бяха препоръчани нов вид за отчитане на загубата и нова схемата за подкрепяне.

" Предложението би трябвало да се разиска с районните организации и хората по места ", акцентира Костадинов.

" Голяма част от производителите тази година ще бъдат на загуба. Загубата във връзка с данъчни заявления е много релативно нещо. По декларация може да си на облага, само че оперативно да си на загуба. Нашият интервал на отчитане е близо 2 години, тъй като при стопанската година се трансферират разноски ", посочи ръководителят на Българска земеделска камара.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР