Голяма част от повредените тръбопроводи на Северен поток“ може да

...
Голяма част от повредените тръбопроводи на Северен поток“ може да
Коментари Харесай

Ремонтът на „Северен поток“ 1 и 2 ще отнеме повече от година

Голяма част от развалените тръбопроводи на „ Северен поток “ може да се наложи да бъдат сменени, до момента в който Русия възнамерява да усили износа на газ през Черно море и Турция. Това сподели изпълнителният шеф на съветския енергиен колос „ Газпром “ Алексей Милер пред съветския държавен ефирен канал,

Газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “, които бяха издигнати за превозване на газ от Русия до Германия по дъното на Балтийско море, бяха развалени предишния месец, изхвърляйки огромно количество газ.

Води се следствие на случаите. Русия го назова „ акт на интернационален тероризъм “, сочейки с пръст Запада, до момента в който Европейският съюз го разказа като „ бойкот “.

И двата тръбопровода, разпростряли се на повече от 1000 км под морето, не бяха употребявани по време на повредите.

Експертите споделят, че с цел да се възвърне работата след подобен терористичен акт, е належащо фактически да се отреже доста огромно парче тръба, на огромно разстояние, и в действителност да се построи нов сектор върху този сектор “, сподели Милер, представен от Reuters.

Той разясни, че с цел да се възвърне целостта тръбата, би трябвало да се повдигне.

И разбирате – едно е, когато тръбата е куха, да, и друго е, когато е цялостна с морска вода в продължение на стотици километри. “

Милер добавя, че ремонтът на развалените тръбопроводи на „ Северен поток “ ще отнеме повече от една година.
Превръщането на Турция в хъб
Руският президент Владимир Путин посочи Турция по-рано тази седмица като най-хубавия маршрут за пренасочване на доставките на газ към Европейския съюз след повредите по „ Северен поток “. Той предложи да се сътвори газов хъб в Турция.

Милър сподели, че Русия ще стартира „ съответни “ договаряния с Турция идната седмица по предложенията.

Той сподели, че Русия може да усили доставките на газ за Турция посредством построяването на нови тръбопроводи паралелно на настоящия сега газопровод „ Турски поток “ през Черно море, като добави, че плановата документи към този момент е направена.

Милер изясни, че доставките на газ през Черно море може да доближат 63 милиарда куб. м годишно. За съпоставяне, двете тръби по „ Северен поток “ придвижват всяка по 55 милиарда куб. м и 31.5 милиарда куб. м от транспортния потенциал на „ Турски поток “.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР