Голяма част от минералните бани у нас са занемарени, други

...
Голяма част от минералните бани у нас са занемарени, други
Коментари Харесай

Тъне в разруха! Потресаващо ВИДЕО от минералната баня в Княжево

Голяма част от минералните бани у нас са занемарени, други - забравени от страната и оставени на произвола на ориста.
Прочетете още
В обществената мрежа бе публикувано потресаващо видео от минералната баня в Княжево - тя е една от перлите на термалното завещание и най-старата непокътната минерална баня в София, съобщи.

Видеото бе оповестено от гражданското сдружение Българска асоциация за термално завещание (БАТН), което се бори за оптималното потребление на многообразието от изворна термо-минерална вода за здравна профилактика, лекуване, рехабилитация, туризъм и рекреация. За обезпечаване на условия за необятен публичен достъп до термалните запаси на разнообразни обществени групи – локални и приходящи. За развиване на термалните центрове в положителната българска традиция - като обществени средища и места със характерни културни и здравни практики.

" Вижте това безмълвно видео, което ни изпратиха нашите другари от съдружие Княжевецъ! ", написаха от БАТН на страницата си в обществената мрежа.

Кадрите демонстрират разхрухата в най-старата софийска баня, а от БАТН означават, че въпросната баня би могла да бъде пример за термална просвета - и като архитектура, и като достоверност, и като свойства на минералната вода, от която още веднъж сме лишени.

" Чува се единствено изтичащата скъпа минерална вода... ", пишат още от Българската асоциация за термално завещание.

Банята е благосъстоятелност на  " Специализирани лечебни заведения за рехабилитация-Национален комплекс " ЕАД.

" БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ е единственият юридически термин, който може да дефинира сходно светотатство! ", безапелационни са от БАТН. В мненията под поста си те пишат: " Кой и по какъв начин може да накаже СБР-НК за това безсрамие! ".

Коментиращи обявата са безапелационни, че би трябвало да се потърси отговорност на управлението на СБР-НК.

" Не е занемареност. Престъпна занемареност е! Тази скъпа вода, вместо да възвръща и лекува, безхаберно се излива. Нямам думи от яд ", написа Бранимира Йотова.

Вижте  видеото :

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР