Голяма част от българите продължават всеки ден да губят енброя

...
Голяма част от българите продължават всеки ден да губят енброя
Коментари Харесай

Живот от гише на гише. Докога бе?

Голяма част от българите не престават всеки ден да губят енброя часове, с цел да чакат пред гишета в разнообразни ведомства, компании, банки... Правителство след държавно управление дават обещание да ни спасят от диктата на чиновника зад гишето, само че към този момент единствено ни осведомят къде какъв брой пари са  били изхарчени и висенето на опашки пред гишетата  продължава...

В рамките на няколко години самата аз набрах много горчив персонален опит с обслужване на администрацията, поради която си пропилях не един и два дни от отпуските.  Примерно в ТЕЛК, които сред обособените градове и даже сред другите кабинети и лечебни заведения избират да не си препредават информацията за даден пациент в ефир, а изискват да я получават единствено на ръка върху книжен притежател. Да де, но, в случай че пациентът е имобилен и с това би трябвало да се заемат негови близки! Всички хукват да обсужват калпавата чиновническа система и да губят часове наред от своето време.



Такава бъркотия царува и при промяната на персоналните документи, където макар уверенията, че няма да губим часове наред, тъй като ще основат стройна организация, нищо не беше променено. В КАТ ни оферират от същото и допълнително, в общините, кметствата, пощите – на всички места в страната на респект е чиновникът зад гишето. И ти, който с налозите си му плащаш заплатата, си задължен да му висиш и на опашките, които основава.

По-трагично е, че не малко от частните компании, банки, мобилни оператори и какви ли не, усвоиха безпроблемно този паразитизъм

и с ненаситност ползват същите тертипи. Зариват те с ненужна бумащина и условия, принуждават те да чакаш с часове на опашки в мраз и зной, да подписваш тонове книжнина. Тук даже не ми се отваря дума за милионите хектари гори, изсечени поради чиновническата небрежност, безхаберие и мързел.

Според обществени самопризнания на експерти от IT бранша, единствено близо 5 на 100 от административните услуги у нас се правят по електронен път. Иначе по тази причина се приказва от има няма към този момент над три петилетки. Като вода в пясък потънаха над 200 милиона лв. от евросредства сякаш за основаване на електронни услиги, както и други 2 милиарда лв. от парите ни за възстановяване на работата в администрациите. В резултат към момента поносим диктата на чиновника зад гишето, който очевидно признава единствено бумащината и с ненаситност ни тормози с нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР