Голям скандал забърка един от шефовете на промяната“ Асен Василев-Кокорчо

...
Голям скандал забърка един от шефовете на промяната“ Асен Василев-Кокорчо
Коментари Харесай

Откъде Асен Василев знае какво МВР е предало на прокуратурата за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова?

Голям скандал забърка един от шефовете на „ смяната “ Асен Василев-Кокорчо в студиото на обслужващата го телевизия Би Ти Ви. Запитан за новия лист „ Магнитски “ той съобщи следното: Това, което виждаме по листата „ Магнитски “ е едно към едно с това, което Министерство на вътрешните работи съобщи на прокуратурата след арестите- 400 страници. Прокуратурата тогава сподели, че няма данни за започване на следствие, визирайки арестите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът на партията Севделина Арнаудова.

Възникват незабавно два въпроса. Първият. Откъде Кокорчо знае какви доказателства Министерство на вътрешните работи е предало на прокуратурата откакто той бе министър на финансите, а не на Министерство на вътрешните работи. И второ две правосъдни инстанции при обжалване на арестите на тримата оповестиха, че Министерство на вътрешните работи не е предоставило никакви доказателства за тях, за дейностите по „ необходимост “, а изказванията на Кирил Петков и Бойко Рашков, че в тях взе участие Европейската прокуратура бяха изрично опровергани от самата нея.

Нещо повече Министерство на вътрешните работи на Рашков реши да пренебрегне прокуратурата, като скри информацията за арестите даже от най-висшата професионална фигура в министерството основният секретар Петър Тодоров, който научил, по неговите думи във вътрешната комисия на Народното събрание, от медиите.

Може би Асен Василев е наредил акцията и е черпил информация от неговите протежета-двамата хасковски полицаи, назначени от РПУ-Черноочене за началници на Националната полиция-Венцислав Кирчев и заместника му Дулев. След рухване на кабинета Петков Кирчев незабавно напусна системата на Министерство на вътрешните работи и се отзова като претендент за народен представител от „ смяната “ в Кърджали, организиран от същия Асен Василев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР