Голям скандал, който може да прерасне в политически, избухна покрай

...
Голям скандал, който може да прерасне в политически, избухна покрай
Коментари Харесай

Жесток скандал със съперник на лъвовете по пътя към Евро 2024

Голям скандал, който може да прерасне в политически, избухна около контролата на идващия ни противник в евроквалификациите Унгария след контролата на " маджарите " с Естония, извоювана с 1:0.

Стана ясно, че УЕФА е разрешила на унгарците да демонстрират на мачовете си символика и карта на така наречен " Велика Унгария ", която била изобразена на знаме, сложено на видно място.
 Унгария загря за България с измъчена победа над Естония
Унгария загря за България с измъчена победа над Естония

40 000 в Будапеща поддържат маджарите в контрола

На въпросната карта територията на Унгария включва земи на съвсем всички прилежаща страни - огромна част от Хърватия, Словения, Австрия, Словакия, Румъния, Сърбия и даже Украйна.

Най-остро реагираха от Румъния, като желаеха пояснение от УЕФА за какво е разрешила проявлението на противоречивите знаци. От европейската футболна централа изпратиха публично писмо до унгарската федерация с предизвестие, че ще последва наказване, в случай че този байрак бъде показван на мачовете на националния тим.

Въпреки това въпросното знаме се появи на трибуните на " Пушкаш Арена " в мача с Естония зад една от вратите. Румънските медии тиражираха фрагменти и в този момент се чака реакцията на УЕФА. България играе с Унгария в понеделник.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР