Голям ремонт на пловдивската Професионална гимназия по хранителни технологии и

...
Голям ремонт на пловдивската Професионална гимназия по хранителни технологии и
Коментари Харесай

Голям ремонт започна в пловдивско училище

Голям ремонт на пловдивската Професионална гимназия по хранителни технологии и техника задочна през днешния ден, а специфичен посетител на церемонията за първа копка бе персонално кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

"Днес е прекрасен ден, тъй като даваме старт на нещо значимо. Учителите тук имат нужното равнище, с ремонта ще се увеличи привлекателността на самото учебно заведение, ще се усъвършенства материалната база и изискванията ", разяснява той. 
"Професионалните гимназии са огромен приоритет на община Пловдив през последните години ", напомни кметът. По думите му ангажираността е показателна поради обстоятелството, че и в двете професионални гимназии, които преди към 2 години минаха към Общината (Професионална гимназия по хранителни технологии и техника и Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев ") ще се извършват планове за възстановяване изискванията, ще се открият и нови дуални паралелки. 
"Желанието на Общината е да придобие всички професионални гимназии в Пловдив и това, което вършим сега, е доста показателно ", показа кметът. 
Проектът "Модернизация на инфраструктурата и възстановяване качеството на просветителната среда в ПГХТТ " е по Оперативна стратегия "Региони в напредък ", общата стойност е 1 399 985,87лв. с Данък добавена стойност. 

Строително-монтажните работи включват ограничения на енергийна успеваемост и обезпечаване на налична среда, съоръжение и обзавеждане на лаборатории, кабинети за практическо образование, образователни работилници. Те би трябвало да се осъществят до есента. Кметът пък даде обещание облагородяване на заобикалящата среда, по-добри и налични улици с осветяване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР