Голям пожар в столичния квартал Люлин взе три жертви.Според експертите,

...
Голям пожар в столичния квартал Люлин взе три жертви.Според експертите,
Коментари Харесай

Комисар Петров: Сигналът за големия пожар в Люлин е подаден късно

Голям пожар в столичния квартал " Люлин " взе три жертви.

„ Според специалистите, които на място са разследвали аргументите за пожара най-вероятната причина, която все още е подадена, това е погрешно прилагане на нагревателни уреди. Установена е дребна готварска печка, която е била включена в електрическата мрежа. По разкази на съседи на нея съседът им, 91-годишен, обичал да си препича филийки “, сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия комисар Росен Петров – зам.-директор СДПБЗН.

Според него много късно е бил подаден сигнала за огнените пламъци.

„ Огнеборците заварват мощно задимено стълбище, висока температура към горящия апартамент и мощно развил се пожар. Доста късно е подаден сигналът съгласно мен. Апартаментът е бил прекомерно претъпкан с движимости “, сподели още Петров.

„ Огънят е задимил етажа над горящия апартамент и по този метод е блокирал пътя за евакуация на живеещите там “, уточни още той пред bTV.

Смъртта на двете дами настава поради задушаване и обгазяване.

Комисарят уточни, че навреме е почнала евакуация на хората от постройката.

След подадения сигнал за него екипите на пожарната, полицията и Спешна помощ незабавно идват на място и откриват, че огънят е тръгнал от жилището на 91-годишен мъж.

Пожарникарите са съумели да го извадят от жилището, само че малко по-късно той е умрял. Две дами – майка и щерка, в прилежащо жилище също починаха. Наложило се е огнеборците да разбият вратата, с цел да стигнат до тях. Медиците на място установяват обаче единствено гибелта им. По-младата жена е на 28 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР