Голям пожар избухна в известната сграда „Литълуудс“ в Ливърпул. Екипите

...
Голям пожар избухна в известната сграда „Литълуудс“ в Ливърпул. Екипите
Коментари Харесай

Пожар в сградата „Литълуудс“ в Ливърпул

Голям пожар избухна в известната постройка „Литълуудс“ в Ливърпул. Екипите на девет пожарни се борят с огнената буря, само че няма сведения за потърпевши, защото постройката е била празна, тъй като не се употребява към този момент години наред, осведоми БНР.

Пожарникарите са били извикани от жители, видели пламъците в пететажната постройка – един от знаците на Ливърпул. „ Литълуудс Пуул “, която е голяма сграда с размера на две футболни стадиони, е строена през 1938 година в жанр Ард деко и е част от комерсиалната империя „ Литълуудс “ на сър Джон Муурс. Тя обаче е празна от 2003 година.

Сградата неотдавна е била продадена с концепция да бъде превърната в огромен кино и ефирен център с 350 работни места. При идването на пожарникарите покривът към този момент е бил обзет съществено от огромни пламъци. На помощ на пожарната са се притекли и два хеликоптера. Причината за пожара не е известна.

Полиицията отдели региона и посъветва живеещите наоколо да държат вратите и прозорците си затворени против гъстия пушек, който се стели в близост.

Huge fire on Edge Lane in Liverpool at the former Littlewoods building pic.twitter.com/S6Z788tU2n

— Tom Munns (@TomMunns1) September 2, 2018

A fire has broken out at the iconic former Littlewoods building in Liverpool this evening. #photographypic.twitter.com/dEIEw9VfgP

— Chris Middleton (@chrismid259) September 2, 2018

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР