Увеличават се случаите на самокатастрофирали млади шофьори. Това каза днес

...
Увеличават се случаите на самокатастрофирали млади шофьори. Това каза днес
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Растат случаите на катастрофирали млади шофьори

Увеличават се случаите на самокатастрофирали млади водачи. Това сподели през днешния ден във Варна министърът на вътрешните работи . Анализът на ПТП-ата демонстрира, че няма нарастване, съобщи кореспондент на   " Фокус " .

Заради това, че млади, към момента не толкоз опитни водачи, самокатастрофират, буди въпрос за качеството на образование, стана ясно още от думите на МВР-шефът.

Настояваме да бъдат класифицирани като съзнателно ликвидиране случаите на злополука, в резултат на приложимост на наркотични субстанции, добави той. Силовото ведомство упорства и за по-солени санкции.

Припомняме, че през вчерашния ден, на среща на институции при регионалния шеф на Варна, стана ясно, че статистиката на ПТП сочи завишаване броя на ранените при произшествия. Към 28 май 2024 година записаните нарушаванията са 44 298 броя, а общо регистрираните за цялата 2023 година са 154 000. 321 са случаите на водачи, използвали опиати. Броят им пораства, макар повишения надзор, макар регулярните и инцидентни инспекции, които се правят от контролните органи по пътищата.

В цялата област Варна се регистрира понижаване броя на починалите при пътно транспортни катастрофи.

Относно двата зародили случая във Варна – по бул. " Сливница ", където почина пешеходец, и вторият на спирката на бул. " Цар Освободител ", при който има четирима ранени, откакто автомобил се вряза в спирката, случаите са зародили в резултат на неумелост на водачите, а не на дрифтиране на колите, както се тиражира в някои медии.

Министър Стоянов добави във Варна, че Министерство на вътрешните работи няма касателство по следствието на случая с кола на НСО, при който почина човек край Аксаково.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР