Голям пожар горя в бургаския квартал "Лазур". Огънят е тръгнал

...
Голям пожар горя в бургаския квартал "Лазур". Огънят е тръгнал
Коментари Харесай

Непочистен комин е вероятната причина за пожара в къща в Бургас

Голям пожар пламтя в бургаския квартал "Лазур ". Огънят е тръгнал от двуетажна къща, само че пламъците обхванали и 5-етажна жилищна кооперация наоколо. Двама души пострадаха, измежду тях мъж, който отказал да бъде евакуиран, защото е търсен от полицията.

Огънят избухнал към 10:30 ч. сутринта. 12 огнеборци и "Гражданска отбрана " над два часа опитваха да потушат пламъците. Заради по-силния вятър огънят обхвана първите два етажа на жилищна постройка, наложи се евакуация.

"За първи път ми се случва да видя такова знамение ", споделя свидетел пред Българска национална телевизия.

В къщата, откъдето е тръгнал огънят, живеят майка и наследник. При пожара били обгазени и превозени в бургаската болница. Първоначално 41-годишният мъж, отказал евакуация. Оказва се, тъй като бил търсен от полицията.

"Тъй като същият е бил обвинен по дело за държане на опиати, само че не е се явявал по делата и евентуално това е била и повода дружно с майка си да вземат решение да не престават да стоят в постройката, обхваната от пламъци ", изясни Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Точната причина за възникването на огъня все още не е ясна. Разследващите допускат непочистен комин. Според живеещите в засегнатия блок обаче, пожарът е тръгнал от колиба на фамилията в къщата, където държали непотребни движимости.

"Водят живот на клошари. Повече от 40 година живеят те тук. И го чакахме, всеки един миг ", споделя Росица Христова.

"Имаше бутилки, те подкрепиха, кислородни бутилки. Те гръмнаха и се ускори пламъка ", прибавя Георги Георгиев.

Пострадалите майка и наследник са в положително положение, само че остават в болничното заведение под наблюдаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР