Голям брой болни, но изключително ниска смъртност - остава мистерия

...
Голям брой болни, но изключително ниска смъртност - остава мистерия
Коментари Харесай

Мистерията с малкото смъртни случаи от коронавируса в Германия

Голям брой заболели, само че извънредно ниска смъртност - остава тайнственост за какво Германия е изключение измежду страните при епидемията от новия ковид.

С 20 смъртни случая от общо 10 999 инфектирани по публични данни от през вчерашния ден смъртността в страната доближава едвам 0,18 на 100 против близо 4 % в Китай и Испания, 2,9 на 100 във Франция и цели 8,3 % в Италия .

" Заплетена работа. Всъщност нямаме отговор, вероятно работи композиция от разнообразни фактори " , призна тази седмица Ричард Пибъди, почитан чиновник на Световната здравна организация (СЗО).

Ето главните хипотези , препоръчани от експертите.

По-добро здравно съоръжение

С 25 000 кревати в интензивните отделения с инсталация за обдишване Германия е оборудвана извънредно добре спрямо европейските си съседки .

Франция има към 7000, а Италия - към 5000.

Берлин прочее съобщи в сряда, че през околните седмици се кани да удвои броя на тези болнични кревати .

В момента има опция пациентите да получават бързо лекуване и към този момент няма опасения, че може да се изчерпи потенциалът на лечебните заведения в страната, както става примерно в Италия и в Източна Франция.

Което надали е задоволително, с цел да изясни разликата в броя на смъртните случаи през първите седмици, в случай че прилежащите европейски страни също активизираха лечебните заведения си .

Това обаче може да добие огромно значение в околните месеци, в случай че рецесията се изостри.

Преждевременно тестване

" Успяхме доста рано да разпознаем заболяването у нас, тъй като имаме преднина в диагностиката, определянето на патогена " , твърди Кристиан Дрощен, шеф на Института по вирусология към берлинската болница " Шарите ".

В комбиниране с положителното териториално покритие от самостоятелни лаборатории в Германия, почнали да тестват хората още през януари, когато позитивните проби още не бяха доста, това преимущество наподобява е дало опция на немските медици да диагностицират по-точно заболяването , отделяйки най-рисковите случаи за слагане под карантина.

Големият брой лаборатории усилва опциите за следене - близо 12 000 проби на ден съгласно оценка на Института " Роберт Кох " (ИРК), който управлява битката с епидемията на национално ниво.

Все още е мъчно човек да се изследва в Германия, само че съгласно специалисти е по-лесно, в сравнение с в други страни - стига да развиеш признаци след контакт с потвърдено болен или да пристигаш от някоя рискова зона.

Разболяват се младежи

" В над 70 на 100 от доказаните случаи до момента става дума за хора сред 20 и 50 години ", изясни президентът на ИРК.

Заболяването се е популяризирало на първо време основно измежду относително младежи в положително здраве , не толкоз обезпокоени от риска, тъй като не са най-застрашената група.

Също като скандинавците първите инфектирани германци са се върнали в страната след заразяване по време на ски ваканции в Италия или Австрия.

Това обаче е знак, че епидемията в Германия едвам стартира. По данни на немския център " Статиста " близо 25 на 100 от популацията на страната е над 60-годишна възраст, което буди опасения за доста повече смъртни случаи в околните дни.

Телата на умрелите не се изследват

Друго пояснение за разликата в смъртността дават по-специално италианците - в Германия не се изследват за ковид телата на умряли лица .

" Посмъртните разбори съгласно нас не са решителен фактор. Приели сме по принцип, че на пациента е сложена диагноза преди да почине " , пази се ИРК пред Агенция Франс Прес.

Такива проби обаче се вършат, да вземем за пример във Франция.

На процедура, щом някой почине, до момента в който е под карантина вкъщи си, а не в болничното заведение, нищо чудно статистиката да го подмине , ненадейно заключи в предаване на телевизия " Евронюз " Джовани Мага, шеф на Института по молекулярна генетика към Националния проучвателен съвет в италианския град Павия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР