Големият проблем на тези две години е, че не видяхме

...
Големият проблем на тези две години е, че не видяхме
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: Всеки опит да повишим ваксинационното покритие катастрофира челно

Големият проблем на тези две години е, че не видяхме стъпки , тъй че да се промени, да се приспособява здравната система към новите действителности. Това мнение изрази пред БНР доктор Станимир Хасърджиев, общоприет шеф на Националната пациентска организация.
Опитваме се с овехтяла организация на опазването на здравето и посредством нови проекти да оправим нещата , съобщи Станимир Хасърджиев в предаването „ Преди всички “.

„ Истината е, че опазването на здравето се нуждае от коренна, дълбока промяна , която да стартира тук, в този момент и незабавно. “

Кризата я овладяваме с нови заповеди , които се спускат и основават усещане за безпорядък, че никой в страната не знае какво се прави “, посочи Станимир Хасърджиев.

Той удостовери, че наклонността сега е да се поставят най-вече бустерни дози . Известно увеличение на броя имунизирани се е следило след въвеждането на зеления документ, само че то не е било задоволително.

Много неща в здравната ни система изплуваха по време на тази голяма здравна, икономическа и социална рецесия. Агресията се обостря. Така Хасърджиев разяснява случая с спора сред доктор от Русенско и Венцислав Ангелов – Чикагото, поради сложена ваксина.

Осъждаме експанзията - менталната и вербална експанзия, която някои оказват – и съперници, и подкрепящи имунизациите , акцентира Станимир Хасърджиев.

Относно работната група към премиера, в която да се разискват противоепидемичните ограничения, която включва и критици на тези ограничения, Хасърджиев съобщи, че в нея  би трябвало да има освен медицински специалисти , а и представители на цивилен организации, тъй като колкото и да са ни положителни медицинските експерти, те мъчно ще създадат публични акции .

Продължаваме да не разбираме за какво хората не се имунизират . Продължаваме да не желаеме да ги чуем тези, които не се имунизират и това ще ни помогне още веднъж да катастрофираме челно всеки опит да повишим имунизационното покритие, до момента в който не разберем къде се корени този проблем . И не стартираме да беседваме изобщо с хората в България, освен с тези, които желаят или не желаят да бъдат имунизирани. “ 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР