Големият десантен кораб Новочеркаск беше унищожен от пилоти на ВВС,

...
Големият десантен кораб Новочеркаск беше унищожен от пилоти на ВВС,
Коментари Харесай

Руският десантен кораб Новочеркаск е унищожен при въздушен удар на Киев в Черно море

" Големият десантен транспортен съд " Новочеркаск " беше " погубен " от водачи на Военновъздушни сили, оповестиха украинските сили в Телеграм. " Казват, че той е превозвал " Шахеди " - ирански дронове камикадзе, употребявани необятно от Русия против Украйна, съгласно същия източник.

Въоръжените сили не прецизираха мястото на удара, само че командващият украинските военновъздушни сили военачалник Микола Олешчук разгласява видео в канала си в " Телеграм ", на което се вижда детонация в съветската военноморска база " Феодосия ", ситуирана на окупирания украински полуостров Крим.

Освен това Олешчук изрази благодарности на " водачите и всички взели участие за прелестната работа " и подкани руснаците да изоставен Крим " преди да е станало късно ".

Назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов удостовери, че във Феодосия е имало нахлуване.

" В региона на Феодосия е осъществена вражеска офанзива. Районът на пристанището е отцепен ", заяви той в Телеграм, като увери, че детонациите са спрели и " пожарът е овладян ". Той не посочи данни за вредите, само че акцентира, че се е наложило да бъдат " евакуирани жителите на няколко къщи ".

Украйна постоянно нанася удари в Крим, ориентирани по-специално против съветски военни обекти. През април 2022 година беше потънал крайцерът " Москва ", флагман на съветския Черноморски флот, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР