Големите технологични компании поставят ново условие на служителите, които искат

...
Големите технологични компании поставят ново условие на служителите, които искат
Коментари Харесай

Технологични гиганти ще допускат само ваксинирани служители в офисите си

Големите софтуерни компании слагат ново изискване на чиновниците, които желаят да се върнат назад на работа – да бъдат имунизирани против COVID-19.

Alphabet, Гугъл и Фейсбук оповестиха, че личният състав в офисите в Съединени американски щати би трябвало да се имунизира. Това се случва на фона на разпространяването на новия вид „ Делта “ на болестта.

Броят на заболелите в Щатите нараства поради разновидността, която първо се появи в Индия, само че след това бързо стигна и до други страни. Над 80% от случаите на ковид в Съединени американски щати са свързани с „ Делта “, написа „ Ройтерс “.

Дългосрочно Гугъл възнамерява да разшири проектите си за имунизация и в други страни в идващите месеци. Netflix също имплементира политика за наложителна имунизация на екипа си в Съединени американски щати.

На този декор Twitter стартира да връща чиновниците си в кампусите в Сан Франциско и Ню Йорк на 50% потенциал. Apple от своя страна възнамерява да възвърне политиките си за носене на маски в множеството физически обекти в Америка, в това число за имунизираните.

Microsoft и Uber към този момент са в очакване на личния състав назад в офисите след продължителните месеци на изключително състояние, които принудиха милиони да преминат в хоумофис режим.

Здравните управляващи в Съединени американски щати към този момент оповестиха, че изцяло ваксинираните американци би трябвало още веднъж да носят маски в закрити пространства в тези региони, в които COVID-19 се популяризира бързо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР