Големите търговски вериги вече приемат плащания с електронни ваучери за

...
Големите търговски вериги вече приемат плащания с електронни ваучери за
Коментари Харесай

Големите вериги вече приемат електронни ваучери за храна

Големите търговски вериги към този момент одобряват заплащания с електронни ваучери за храна – по-малко от три месеца след регулаторното въвеждане на тази опция. Според измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане, признати през лятото на предходната година, от 1 януари 2024 година оператори на ваучери за храна могат да ги издават в електронен вид, а от 1 юли ще отпадне опцията да се издават на хартиени.
Принципът на работа с електронните ваучери е като при дебитните карти – работодателят зарежда средствата, а служащите могат да ги употребяват.
За разлика от хартиените, с електронните ваучери може да се пазари на всяка стойност, в границите на оптимално заредената сума.
Средствата в картата обаче не могат да се теглят от банкомат или да се препращат към други сметки. Както и до момента, ваучерите за храна не могат да се употребяват за закупуване на алкохол и тютюневи произведения. Срокът на валидността им остава 12 месеца, като при извършване на покупки с карта автоматизирано ще бъдат употребявани най-старите, с цел да се избегне загубата на средства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР