Големите индустрии пренастройват производствата си, за да отговарят на условията

...
Големите индустрии пренастройват производствата си, за да отговарят на условията
Коментари Харесай

Тесла произведе обдишващ апарат от части за електромобил

Големите промишлености пренастройват производствата си, с цел да дават отговор на изискванията на рецесията с ковид и търсенето на респиратори и защитни средства. Иновативната компания " Тесла " (Tesla) показа в неделя първообраз на обдишващ уред, направен с елементи, употребявани за производството на електрически автомобили, а софтуерният колос " Епъл " (Apple) разгласи, че стартира поризводството на защитни шлемове за лекари.

Прототипът на респиратора на " Тесла " бе показан с видеоклип в ЮТюб (YouTube) канала на компанията на фона на дефицита на тези устройства в американските лечебни заведения, залети от пациенти с ковид, съобщи Ройтерс.



В дизайна на апарата са залегнали значително елементи от електрическите автомобили на Тесла, посочи един от инженерите. Това дава опция на компанията да пренасочи част от запасите си и да стартира бързо да създава новите устройства.

Видеото се появява две седмици откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск сподели, че " Тесла " възнамерява да отвори новия си цех в Ню Йорк, с цел да създава обдишващи апарати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР