Големите и луксозни SUV-та правят съвременните автомобили средностатистически по-мръсни, отколкото

...
Големите и луксозни SUV-та правят съвременните автомобили средностатистически по-мръсни, отколкото
Коментари Харесай

И каква стана тя. В момента новите автомобили замърсяват повече отколкото преди 10 години

Големите и първокласни SUV-та вършат актуалните коли средностатистически по-мръсни, в сравнение с през 2013 година

Експлозията в известността на излишно огромните транспортни средства има по-голямо влияние върху планетата, в сравнение с желаеме да признаем.

SUV-тата още веднъж са подложени на обстрел от страна на екоактивистите след ново изследване, което твърди, че автомобил с мотор с вътрешно горене, закупен през 2013 година, ще отделя приблизително по-малко въглеродни излъчвания, в сравнение с нов автомобил, закупен през днешния ден.

Но по какъв начин групата за битка с климатичните промени е стигнала до това умозаключение?

Както написа The Guardian, данните за собствеността на колите в Англия демонстрират, че за хората с най-високи приходи от 20% е 81% по-вероятно да имат автомобил с високи стойности на замърсяване, в сравнение с за притежателите на коли от останалите 80%.

Освен това хората с най-високи приходи изминават три пъти повече километри годишно от тези с най-ниски приходи.

Няма нищо изключително неприятно в това да имаш високи приходи.

Данните за собствеността на колите обаче откриват, че „ притежаването на SUV е обвързвано с живеенето в по-богат регион “, което допуска, че доста купувачи на SUV купуват тези коли единствено поради имиджа, който носят, а не поради практическата потребност, която може да имат от тях. В резултат на известността на SUV колите междинният автомобил става по-тежък.

Предишни изследвания разкриха, че 75% от новите SUV коли в Обединеното кралство са регистрирани на хора, живеещи в градски региони, което още веднъж подсказва, че тези коли не се купуват от нужда.

Това не е ново събитие в страната, защото британците даже са измислили име, с което да опишат лъскавите SUV-та, които в никакъв случай не излизат от асфалтираните пътища: Челси Трактори (позовавайки се на богатия лондонски квартал).

Накратко, в изследването се твърди, че по-голяма част от популацията, което купува коли, купува повече огромни SUV-та от всеки път и защото тези машини са доста по-тежки от седаните, хечбеците и комбитата, които купувачите са купували преди, междинният нов автомобил, платен през 2023 година, е по-замърсяващ от междинния автомобил през 2013 година

За производството и поддръжката на SUV колите са нужни доста повече материали и средства, а това е изключително разточително, в случай че тези коли се употребяват единствено за пътешестване до солариума.

Хората всеобщо купуват Land Rover Defender, когато един VW Golf би дал отговор по-добре на потребностите им и би бил по-щадящ за планетата.

Въпреки че може да се счита, че електрическите транспортни средства не отделят никакви излъчвания от несъществуващата ауспухова тръба, те към момента са доста ресурсоемки и тежат доста повече от елементарните транспортни средства.

Както посочи Stellantis, тежките коли нямат смисъл в промишленост, която се пробва да реализира прогрес в региона на устойчивото развиване. Съществуват и други верижни резултати.

Според IIHS паркингите са застрашени от сриване заради тежестта на големите коли, за които не са били предопределени, а участниците в придвижването са изложени на по-голям риск от пострадване или гибел. Всъщност организацията желае понижаване на рестриктивните мерки на скоростта, защото заплахите от тежките транспортни средства са релативно по-големи.

Подобни изследвания се организират всяка година още от зората на взрива на модерните SUV-та и техните пророчества стават все по-мрачни. Но до момента в който светът продължава да свързва размера със статуса, казусът със замърсяването единствено ще се задълбочава.

Не ни вярвате? По данни на Международната организация по енергетика тази година SUV-тата към този момент са произвели световни излъчвания, равностойни на общите национални излъчвания на Англия и Германия, които са европейски индустриални центрове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР