Големи мултинационални компании, които отвориха производство в африканските страни през

...
Големи мултинационални компании, които отвориха производство в африканските страни през
Коментари Харесай

Мултинационалните компании постепенно напускат Африка


Големи мултинационални компании, които отвориха произвеждане в африканските страни през последните десетилетия, последователно напущат континента. Първоначално районът притегля корпорации с младото си население и възходящия разцвет на африканските страни. Сегашното положение на нещата обаче към този момент не оправдава напъните, които фирмите влагат в африканското произвеждане, съобщава Bloomberg. Причината за това е сривът на валутата, бюрокрацията, претрупаните пристанища и нестабилната политическа обстановка в страните на континента.

Трите страни, които в началото бяха най-популярни измежду тях, бяха най-засегнати от напускането на огромни корпорации: Република  Южна Африка( РЮА), Кения и Нигерия. Тези три страни съставляват 44% от стопанската система на всички страни от Субсахарска Африка.

Германската компания Neumann Gruppe GmbH, един от най-големите търговци на кафе, разгласи през януари, че скоро ще затвори подразделението и фабриката си в Кения. Компанията упреква за решението си разпоредба на кенийското държавно управление от 2022 година, която не разрешава продажбата и меленето на кафе по едно и също време, принуждавайки фирмите да избират едното или другото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР