Goldman Sachs“ съобщи, че ще плати 215 млн. долара за

...
Goldman Sachs“ съобщи, че ще плати 215 млн. долара за
Коментари Харесай

„Goldman Sachs“ ще плати 215 млн. долара обвинение за дискриминация, основана на пола

„ Goldman Sachs “ заяви, че ще заплати 215 млн. $ за споразумяване на дългогодишно правосъдно дело против капиталовата банка, упрекната от сегашни и някогашни чиновници в користолюбие към пола и полов тормоз.


,Обвиненията в желае включваха 75 случая на непозволено държание на работното място като допиране, неуместни мнения и претенции за секс както и дискриминация при заплащането или отвод за покачване на служителки въз основа на пола.

Според взаимно изказване, оповестено от банката и юристите на ищците в понеделник, съглашението обгръща към 2800 дами, работещи в разнообразни отдели за банкиране, ръководство и скъпи бумаги от началото на 2000 година до март тази година.

" Като една от първичните ищци се гордея, че подкрепях това дело без съмнение през последните близо 13 години и имам вяра, че това съглашение ще помогне на дамите, които имах поради, когато заведох делото ", съобщи ищцата Шанна Орлих.

Груповият иск, стартират през 2010 година, трябваше да стартира на 5 юни в Ню Йорк.

" След повече от десетилетие на дейни правосъдни разногласия двете страни се съгласиха да разрешат този въпрос ", съобщи Жаклин Артър, световен началник на отдела за ръководство на човешкия капитал на компанията.

Като част от съглашението самостоятелен специалист ще проучва оценките на представянето и справедливостта на заплащането в „ Goldman Sachs “ в продължение на три години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР