Голдън Стейт Уориърс надигра Мемфис Гризлис със 101:98 в мач

...
Голдън Стейт Уориърс надигра Мемфис Гризлис със 101:98 в мач
Коментари Харесай

Къри доближи Голдън Стейт до финал на Запад в НБА

Голдън Стейт Уориърс надигра Мемфис Гризлис със 101:98 в мач номер 4 от полуфиналната серия на Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА) и тимът поведе с 3-1 победи.

В воин за „ воините “ се трансформира техният водач Стеф Къри, който вкара осем наказателни удара в последните 45.7 сек на конфликта и приключи с 32 точки. Гардът прибави пет битки и осем асистенции, като означи четири тройки, които му бяха задоволителни да се трансформира в първия състезател с най-малко 500 маркирани стрелби зад арката в историята на плейофите в Лигата. С " дабъл-дабъл " за триумфа се регистрира Андрю Уигинс, който завърши със 17 пункта и 10 битки, до момента в който Клей Томпсън и Джордан Пуул прибавиха по 14 точки.

За „ гризлитата “, които бяха без огромната си звезда Джа Морант, който има проблем в коляното, Джарен Джаксън-младши бе най-резултатен с 21 точки. 19 добави Тайъс Джоунс, а центърът Стивън Адамс приключи с " дабъл-дабъл " от 10 пункта и 15 битки, само че техните старания се оказаха незадоволителни за тима от щата Тенеси. 

Така, Уориърс са на един триумф от място във финала на Запад, където техен противник ще бъде един всред Финикс Сънс и Далас Маверикс, където серията се връща в Аризона при тъждество 2-2.

В Източната конференция, Бостън Селтикс завоюва четвъртия конфликт с настоящия първенец Милуоки Бъкс със 116:108 като посетител и връща серията в „ ТиДи Гардън “ при 2-2.

След като изгубиха трагично третия дуел в залата на „ елените “, Селтикс се реваншираха на почитателите си и не позволиха закъснение от 1-3 след мощна игра на Джейсън Тейтъм и Ал Хорфърд. И двамата приключиха с по 30 точки за триумфа, като Тейтъм прибави 13 битки и пет асистенции, до момента в който Хорфърд пропусна единствено три стрелби от полето и способства с още осем овладени топки и три завършващи подавания. По 18 пункта за „ келтите “ прибавиха Джейлън Браун и определеният за Защитник на годината Маркъс Смарт.

За Бъкс двукратният притежател на званието за Най-стойностен състезател в Лигата Янис Адетокумбо още веднъж бе над всички с " дабъл-дабъл " – 34 точки, 18 битки, като добави и пет асистенции. 17 пункта добави центърът Брук Лопес, а с 16 се регистрира Джру Холидей, който обаче приключи с едвам 22.7% пукотевица от полето. 

Серията се връща в Бостън за мач номер 5 в сряда вечер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР