Годишният преглед на модната търсачка представя модния избор на българите

...
Годишният преглед на модната търсачка представя модния избор на българите
Коментари Харесай

Връщането на старите социални навици повлия на интереса на потребителите към по-модерни артикули


Годишният обзор на стилната търсачка показва стилния избор на българите през 2021 година

показва годишния си обзор за 2021 година, който, с изключение на всичко друго, откроява стилните избори на българите през втората година от пандемията. Трудните месеци на затваряне през 2021 година, провокирано от пандемията, в комбиниране с въведената за първи път в толкоз огромен мащаб в страната работа от у дома, откроиха „,домашно облекло “ като новата възходяща наклонност в модата още през 2020 година В същото време смяната на ползите ни и завръщането на старите ни привички от обществения живот още от лятото на 2021, повлияха на интереса на потребителите и ги насочиха към по-модерни продукти. Това стана ясно от отчета,,Преглед на годината‘‘ на – постоянно изследване, което стилната търсачка организира на всички пазари като дефинира главните настоящи трендове и привички на потребителите.

Като цяло направените покупки през 2021 са били предопределени освен за удобството и простотата на престоя вкъщи, само че и се отнасят до дрехи за обществени събития – покупки, които бяха отлагани с доста месеци.

Можем ли да стигнем до извод, че с течението на събитията и времето остарелият ни метод на живот малко по малко навлиза още веднъж в познатия ни отпреди пандемията темп? Да! Ето по какъв начин наблюдаваме този развой:

От отчета на виждаме, че 5-те водещи категории за 2021-ва са:

- Рокли

- Дамски маратонки

- Мъжки маратонки

- Мъжки обувки

- Дамски сандали

Съвсем редно е да се върнем към,,старото-ново‘‘ и анализът го сподели по отношение на най-продаваните артикули.

Освен този фактор, можем да съдим за динамичността на обществения живот на хората и по това, че най-бързо издигащите се категории за повсеместен аутфит за миналата година са мъжки костюми със забележителен растеж от +366%, дамски блейзъри и костюми с растеж от +208% и обеци с покачване от +215%. Забележителен растеж записват и покупките на женски халати с +295% и мъжки чехли и джапанки с +265%.

На фона на тези възходящи проценти се следи забележителен спад на следните артикули: спортни раници със спад от -72%, ползата към еспадрилите е намалял с -63%, покупките на дамски облекла и обувки за спорт са спаднали с -42%, както и дамските клинове с -40%.

От друга страна, измежду най-популярните артикули са панталони, палта и якета, раници, бански костюми, боти, гащеризони, жилетки и спортни екипи.

предлага богата гама от артикули от над 9200 български и интернационалните марки. Тенденцията в България е, че през 2021 година ползата на клиентите бе ориентиран към следните 10 най-популярни марки на локалния пазар, а точно: Guess, Nike, Adidas, Calvin Klein jeans, Lui Jo, Puma, Jenny Fairy, Calvin Klein, Manzara и Trendyol.

Този отчет е част от плана GLAMI Fashion (Re)search, който съставлява постоянно изследване, което GLAMI прави за избрани пазари, с съществена цел да разбере динамичността на онлайн търговията на мода. В този доклад са употребявани резултати от изследването за търговци на мода на дребно онлайн, вътрешни данни за категориите и продуктивността на продуктите, както и данни от доклади на трети страни, които постоянно са свързани с истинския източник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР