Годините слагат своя отпечатък бавно и не чак толкова забележимо.

...
Годините слагат своя отпечатък бавно и не чак толкова забележимо.
Коментари Харесай

7 признака на остаряване, които е възможно да не забележите

Годините поставят своя отпечатък постепенно и не чак толкоз видимо. Някои бръчици са забележими и с невъоръжено око, само че други промени могат да са изцяло изненадващи и когато ги забележите към този момент да е прекомерно късно. Но, в случай че им обърнете внимание в точния момент, ще можете да отложите старостта. Тук следват 7 такива признака. Когато ги познавате и забележите в точния момент, ще ви е по-лесно да се грижите за положителната си форма и в точния момент да реагирате на възрастовите промени.

1. Ноктите стават чупливи

Ноктите са един от най-хубавите индикатори на здравето, на който обаче рядко обръщаме внимание. Изтънелите или пък противоположното, удебелени нокти могат да опишат доста за вашето тяло. Силни и здрави нокти приказват за естествени равнища на хормоните. С времето обаче обстановката се трансформира. С възрастта  производството на хормони понижава, от което ноктите могат да станат или прекомерно нежни или пък по-наслоени от нормалното. Тези промени обаче настъпват последователно и постоянно пропущаме този симптом.

2. Промяна на цвета на косата

Всички знаем, че посивяването и побеляването на косата е един от забележимите признаци на стареене. Има си и научно пояснение за този развой. С напредването на годините косата престава да получава меланин – пигментът, който я оцветява. Нивото на меланин значително понижава, а най-после производството изцяло стопира. Тогава косата побелява изцяло.

3. Влошаване на осанката

Силата и здравината на мускулите и ставите, а също и навиците ни въздействат най-вече на осанката. На младини всички тези фактори играят в наша изгода, само че с годините обстановката се трансформира. Гърбът не е толкоз мощен, а гръбначният дирек не може все по този начин добре да поддържа тялото. Силата на мускулите и ставите понижава и ние започваме да се прегърбваме и накланяме малко напред. И осанката ни не е права и стегната както преди.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР