Години наред германско семейство от град Офенбах е давало под

...
Години наред германско семейство от град Офенбах е давало под
Коментари Харесай

Българи бедстват в окаяни квартири в Германия

Години наред немско семейство от град Офенбах е давало чартърен жилища на елементарни служащи от България и Румъния на повишени цени. След сигнал фамилната двойка - мъж и жена на по 45 години - е била арестувана от полицията. Отдаваните от тях жилища били в отчайващо положение, а служащите ги употребявали за спални пространства. Повечето от наемателите не говорели немски език, оповестява Дойче Веле.

На 26 август полицията е влезнала във въпросните жилища в Офенбах и Ешборн, след което са били арестувани двамата им притежатели. Говорител на прокуратурата в Дармщат е съобщил, че в това време брачната половинка още веднъж е на независимост, до момента в който мъжът остава в предварителния арест. До акцията на полицията се е стигнало след следствие по съмнение за спекулативно лихварство и подправяне на документи, което е траяло две години. Над 40 души - българи и румънци, са били пострадали. Двамата съпрузи са се възползвали от безизходицата, в която се намирали българите и румънците, с цел да получават от тях повишени наеми. Конкретни числа обаче не се оповестяват.

Съпругът е заплашвал с физическа кавга някои от наемателите. По данни на полицията, той и брачната половинка му са вписвали подправени данни в договорите, с цел да прикрият окаяното положение на препълнените жилища. Те са оказвали и напън над наемателите да не аплайват за обществени помощи като жилищни надбавки.

В Офенбах постоянно стават известни случаи на сходни злоупотреби за облага от повишени наеми. През юли семейство подаде тъжба за това, че е плащало 600 евро месечно за наем на помещение от 10 квадратни метра, в което са били настанени четирима индивида.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР