Година след трагичната катастрофа край Своге, при която загинаха 20

...
Година след трагичната катастрофа край Своге, при която загинаха 20
Коментари Харесай

Поставянето на колани в по-старите автобуси все още не е започнало

Година след трагичната злополука край Своге, при която починаха 20 души, упълномощените за България изпитателни лаборатории и механически служби „ Технотест “ и ТИАТ сигнализират, че слагането на колани в по-старите рейсове, които нямат такива, към момента не е почнало, съобщи БНР.

Гратисният интервал за слагане на защитни колани на седалките на по-старите рейсове, които са създадени без такива, е изминал при започване на юли. Това значи, че според измененията в Закона за автомобилните транспорти, Пътната полиция би трябвало да стопира рейсове, които нямат защитни колани и да постанова санкции на водачите и транспортните компании, сподели инж. Русим Русимов от „ Технотест “.

„ Вече има издадени актове на притежатели. Според Министерство на вътрешните работи това са повече рейсове за инцидентни транспорти. Проблемът е главно в категория М2 - до 22 места, тъй като има много остарели. “, сподели той.

Инж. Лъчезар Денков от „ Технотест “ изясни, че упълномощените изпитателни лаборатории разполагат с нужните стендове и имат подготвеност за изпитването на закрепването на защитните колани в старите рейсове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР