Година след смъртта на обичания актьор и педагог Стефан Данаилов

...
Година след смъртта на обичания актьор и педагог Стефан Данаилов
Коментари Харесай

Eдинственият спектакъл, който Стефан Данаилов режисира

Година след гибелта на обичания артист и възпитател Стефан Данаилов (той умря на 27 ноември м.г.), възпитаници от неговия финален клас в НАТФИЗ ще възродят на сцена " Мостът " от белгийския драматург Лоран Ван Ветер.

Това е първият и финален текст, с който Мастера влиза в ролята на режисьор на професионален театър - отвън него е поставял единствено за своите ученици в образователния спектакъл. Премиерата на " Мостът ", подложен от Данаилов, е в Народния спектакъл " Иван Вазов " през 2008 година Пиесата на белгийския драматург Лоран ван Ветер е трилър, преплитащ трагикомедия и парадокс, за двама самоубийци, срещнали се на един мост и изправени пред необятността на личните си въжделения, само че и на личната си безгранична неспособност в съвременността на самотност, на изгубеност, само че и на вяра, че красивото и най-много любовта ще спасят света.

12 години по-късно, в символ на респект и в чест на Стефан Данаилов, новата театрална версия на " Мостът "  бъде изиграна за пръв път  на 10 декември в спектакъл " Азарян ", НДК.

Екипът на спектакъла е формиран напълно от създатели, директно свързани с огромния български артист и работили по последните планове на своя професор. Д-р Сава Драгунчев е негов помощник в НАТФИЗ, а Живко Сираков и Божидар Мицев, които извършват двете главни роли, са завършили последния клас на Стефан Данаилов и са познати от редица спектакли в Народния спектакъл, Младежкия спектакъл „ Николай Бинев ", телевизионни сериали и кинопродукции. 

„ Вече знам, че най-новият театър в българския театрален плакат  „ Мостът " откри своя същински дом на сцената на Театър Азарян, където, предстоящо, ще има... мост, само че мост, потънал в облаци, в полета на гения на своите актьори, в светлината на днешния ден, в звуците на музиката от смеха и сбърчения взор на оня същински фен, който има потребност да разтушава без компромис с качеството и стила ", споделя Драгунчев.

Театър " Азарян " функционира като част от решението театралните подиуми да не бъдат затворени в границите на противоепидемичните ограничения (за разлика от кина, концертни зали, галерии и музеи) и ще одобри публиката на " Мостът " в границите на 30% от вместимостта на залата. Засега не са оповестени дати за последващи представления на спектакъла.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР