Година след издаването на романа на Захари Карабашлиев, който стъпи

...
Година след издаването на романа на Захари Карабашлиев, който стъпи
Коментари Харесай

Премиера на романа, който донесе "Икар" на Владо Карамазов

Година след издаването на романа на Захари Карабашлиев, който стъпи на театрална сцена, донесе “Икар “ на Владо Карамазов за ролята на „ Кандидата “, а през вчерашния ден на Явор Гърдев „ Златен кокерикон “ за постановка, има премиера на 11 април, понеделник в Младежкия спектакъл „ Николай Бинев “ от 19:00 ч.

 Захари Карабашлиев „ Романът нямаше среща с публиката, нямаше своето показване, своята премиера. Но в този момент в понеделник няма да бъде тъкмо премиера, а ще бъде по-скоро диалог за света на “Опашката “, за света, в който живеем. Темите са извънредно съществени. Това ще бъде друг вид премиера. Няма да е премиерата, която чакаме “, изясни Захари Карабашлиев .

Авторът е поканил Владимир Карамазов и Бориса Сарафова на премиерата, да изиграят подиуми от представлението. Те ще дадат „ плът и кръв на героите “ от романа му.

 „ Тази роля е огромно предизвикателство. Това не е факсимиле. Действително има в актьорското майсторство такива доста огромни, огромни функции, които не можеш да им видиш края. Тази роля е такава! “, показа Владо Карамазов .

Той поучава хората да прочетат романа и да гледат представлението, тъй като по този начин „ ще получат едно доста съществено допълнение едно към друго и ще изживеят на Захари цялата концепция в цялостния си мащаб “.

„ Голямата задача на всеки режисьор е първо да посегне към текст, който вътрешно го стимулира, който го кара да извади от него всичко, което може, даже повече от това, нещо по-различно. Това е огромния гений на Явор Гърдев. Също и избора на верните артисти “, добави Захари Карабашлиев, като сподели, че Владо Карамазов е бил най-подходящият за тази основна роля.

„ Романът в действителност е книга за различността, за другия. Различността има доста аспекти. Отношението към нея е в действителност огромното тестване “, показа създателя.

„ Смятам, че един от най-големите проблемите на нашето общество е, че не приема различността. Аз нямам проблем с другите хора, диря ги къде ли не в “, изясни Владо Карамазов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР