Гнусният, но същевременно сладък бизнес с екарисажите, или както по-коректно

...
Гнусният, но същевременно сладък бизнес с екарисажите, или както по-коректно
Коментари Харесай

Журналистите на BIRD и Генка Шикерова разкриха: Боби Новерата печели “Войната на трупове”

Гнусният, само че в същото време сладостен бизнес с екарисажите, или както по-коректно се изписва: събирането, превозването, съхранението и обезвреждането на умрели животни, зародишни артикули, първични материали и храни от скотски генезис, странични скотски артикули и артикули, получени от тях, е даден от служебното държавно управление на Гълъб Донев на сдружения, зад които наднича митичната фигура на Боби Новерата. Това разкрива репортаж на проверяващите публицисти Генка Шикерова и екипа на BIRD. компанията “ИДДД Логистик ” ЕООД. Обществената поръчка с 4 обособени позиции е с планирана стойност от 6 милиона лева без Данък добавена стойност. Всяка от 4-те обособени позиции е за по 5-9 области в страната. Засега поръчката е на пауза, поради подадена тъжба в Комисията за защита на конкуренцията.

 

Фирмата “ИДДД Логистик ” се оказва най-компетентна и с най-хубави условия за всяка една от обособените позиции и ги печели всичките. От информация в системата на BIRD.BG излиза наяве, че компанията в последните 5-6 година е “абонат ” на публичните поръчки за инсинериране, възлагани от БАБХ. Под остарялото си име – “Син кръст 2016 ” ООД, само че със същото ЕИК, “ИДДД Логистик ” е усвоила над 1 618 000 лева от 6 публични поръчки. 

Името на компанията попада във видеото “Войната за трупове ” на Генка Шикерова и АКФ. Това се случва, когато неутрализиране на животински трупове през 2018 година е предоставено от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) на компаниите “Еко БГ-СЖП ” и “Син кръст 2016 ”, която в този момент се подвизава под името “ИДДД Логистик ”. Впоследствие, в мандата на държавното управление на Кирил Петков, инспекция на Министерство на земеделието и храните огласена от зам. министъра Иван Христанов установи, че за 30-50 на 100 от платените на “Син кръст 2016 ” средства няма осъществена активност. Проверка на “Свободна Европа ” сочи, че за март 2018 година компанията “Син кръст 2016 ” заявява, че е обезвредила 994 тона боклуци за 9 дни с два инсинератора. Това значи по 55 тона на денонощие или близо 7 пъти над потенциала на заявените мощности. 

 

Новерата и някогашен чиновник на дамата на Къро

От данни в Търговския указател излиза наяве, че когато става “абонат ” на БАБХ, “Син кръст 2016 ” е била мажоритарна благосъстоятелност на Борислав Петров Лазаров, по-известен като Боби Новерата и брачната половинка му Яна Димитрова Николова – Лазарова. Дъщерите на семейство Лазарови по никакъв метод не се свенят да показват близостта сред фамилията и настоящия тогава министър председател Бойко Борисов. Всъщност Боби Новерата е апетитен за непосредствен до Бойко Борисов в пребогато изявления, а неотдавна по данни на Биволъ е бил разпитан и в прокуратурата, евентуално по отношение на аферата с животинските трупове.

От юни 2020 година “ИДДД Логистик ” е благосъстоятелност на “Еко Инвест България ”, сдружение, което е ръководено и е благосъстоятелност на Светлозар Савов Светлозаров. Той е апетитен за доближен до Светла Каменова – някогашната брачна половинка на Красимир Каменов – Къро. Според данни от “Наплийкс ” Светозаров е бил чиновник на “Ауто Мобайл ” в предишното. 

 

Връзка с конгломерата от компании към убития Къро и някогашния му съучастник Ами излиза и от адреса на регистрация на компанията, посочен от “Еко Инвест България ” – бул.  ”Черни връх ” 222 в София. 

Въпросния адрес се намира в непосредствена непосредственост до гръцкия ресторант “Келари ” и нощния клуб “C’est la vie club ”, които са посочени за скрита благосъстоятелност на Размиг Чакърян – Ами, някогашни съучастник на Къро. В последните дни на адресите на ресторанта и околните до него здания беше търсен митичния някогашен началник на СтСЛС Петьо Петров – Еврото. На “Черни връх ” 222 в София се обитава и “Спортен стрелкови клуб Драгалевци ”, който се ръководи от лица, посочени за близки до Размиг Чакърян и който се апетитен за стрелбище, на което тренира защитата му. 

Първият шеф на клуба е Атанас Веселинов Едрев, който с изключение на, че е апетитен като шеф на защитата Чакърян, за къс интервал от време е бил и шеф на компанията “Пи.Еф.Си. ”, по-позната като “Златната локва ”. През “Санико-България ” пък Едрев е обвързван с Борислав Карев – Боро Стрелата, сегашен шеф на “Пи.Еф.Си. ”. През същата компания Едрев е обвързван и с Филип Стоянов – прокурорския очевидец против Каменов.

 

300 000 заплата за Новерата

От всичко изброено нагоре следва хипотезата, че “ИДДД Логистик ” е скрита благосъстоятелност на Размиг Чакърян – Ами или на Светла Каменова, или на двамата. Боби Новерата и брачната половинка му трансферират дяловете си от “ИДДД Логистик ” на 04.06.2020 г. 

 

От информация, направена на 11.06.2020 година по сметката на “Син кръст 2016 ” излиза наяве, че компанията изплаща 300 000 под формата на заплата на Яна Димитрова Николова – Лазарова, брачна половинка на Боби Новерата. Явно дамата има невъобразим административен потенциал и е била изключително скъпа за предприятието. Самият Борислав Лазаров получава дял в размер на над 436 000 лева от компанията. Това изобщо не е зле за дял от компания която “за 30-50 на 100 от платените средства няма осъществена активност ”.

 

Сред тях откриваме Явор Николов Найденов, чийто татко е доктор Никола Найденов е бил шеф на ОДБХ Търговище, зам. регионален шеф на област Търговище и претендент за народен представител от ГЕРБ. Осигуряван е и Калин Викторов Кирилов, който съгласно ТР е в съдружничество през БК Конструкшън с Богомил Гьорев от кръга “Котараците ”. Откриваме и съдружник на Росен Георгиев Русимов, още веднъж от кръга “Котараците ” в закритата Трансметал. Това е Даниел Стаменов Георгиев. Антония Станоева Митрева пък е трансферирала дяловете си в “Биотек-Маркетинг ” на Боби Новерата, няколко месеца откакто той трансферира своето присъединяване в “Син кръст 2016 ”. В “Биотек-Маркетинг ” присъединяване е имал и сътрудника на Държавна сигурност и някогашен притежател на в. Класа Милен Богомилов Герасимов. От извлечението можем да предположим, че “Син кръст 2016 ” е употребил транспортните услуги на “ДЛВ – СИ ”, чиито притежатели и мениджмънт са свързани с “ДЕЛТА ХИЛ ” и водача на Има Такъв Народ Станислав Трифонов. 

Бизнесът с скотски трупове очевидно се оказва извънредно рентабилен, тъй като цяла плеяда лица от бизнес и престъпния контингент са получили приходи от тази активност. “Син кръст 2016 ” се оказва свързващо звено сред Новерата, Ами, Котараците и много висши политици. 

Очаквайте продължение!

Автор: bird.bg, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР