Гневна група хора извърши вандалски прояви срещу две полицейски коли

...
Гневна група хора извърши вандалски прояви срещу две полицейски коли
Коментари Харесай

Гневна група хора извърши вандалски прояви срещу полицейски автомобили в Минеаполис

Гневна група хора извърши вандалски прояви против две полицейски коли в Минеаполис след гибелта на мъж, прострелян от служител на реда на към 16 км от мястото, където през май предходната година чернокожият Джордж Флойд умря по време на арест, съобщи Ройтерс.

Някои от събралите се към 100 души бяха очевидно ядосани, а един носеше афиш с надпис " Справедливост за Джордж Флойд ". Те се сблъскаха с служители на реда, екипирани за битка с безредиците, откакто чиновник на органите на реда простреля мъж в предградие на Минеаполис.

Полицаите използваха гумени патрони, сълзотворен газ и шокови гранати против събралите се. Полицейски коли бяха замервани с камъни, а на запис, оповестен в Туитър от кореспондент на в. " Минеаполис остарял трибюн " се вижда по какъв начин хора скачат по капаците и покривите на двете коли.

Убитият мъж е разпознат от родственици като 20-годишния Донте Райт. Според прессъобщение на локалната полиция той е бил спрян поради нарушаване на правилника за придвижване по пътищата към 14 ч. локално време. Полицаите разкрили, че той има заповед за арест и се пробвали да го задържат, само че Райт влезнал в автомобила си. Един от чиновниците на реда стрелял с револвера си, като уцелил водача, който минал известно разстояние, преди да се блъсне в различен автомобил. Простреляният е умрял на местопроизшествието.

Напрежението в Минеаполис е доста високо, до момента в който процесът против белия служител на реда Дерек Шовин, умъртвил Джордж Флойд, притискайки врата му с коляно в продължение на 9 минути, продължава към този момент трета седмица, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР