Гневът на феновете на Ботев (Пд), свързан с строежа на

...
Гневът на феновете на Ботев (Пд), свързан с строежа на
Коментари Харесай

Лъсна калпава изработка на недовършения ст. "Христо Ботев"

Гневът на почитателите на " Ботев " (Пд), обвързван с градежа на клубния стадион, още веднъж набра мощ. Причината е в недостатъци, открити от последователите на незавършения обект, които са позволени от филмата - реализатор на публичната поръчка - ПИМК, а по-късно са пропуснати от строителния контрол.

Недоволството се добавя и от следващия неспазен период за довеждане докрай на стадиона. Дълго време шефът на ПИМК - Илиян Филипов, уверяваше, че стадионът ще бъде подготвен без козирка до 19 декември 2022 година (б.ред. - търсеше се символика поради годината на учредяване на клуба - 1912). А също по този начин имаше и заричане " Христо Ботев " да е в положение да посреща мачове от пролетния полусезон.

Набелязаната дата обаче мина, а досега стадионът към момента не е приключен. Също по този начин не се вижда по какъв начин до подновяването на шампионата в Първа лига (11-12 февруари) БФС може да даде лиценз на оборудването за осъществяване на публични дуели.

Заради всички тези неуредици почитателите провеждат среща в неделя от 11:00 ч. в пловдивския хотел " Империал ", с цел да се обсъдят бъдещите дейности, в това число и митинги. Привържениците на " Ботев " (Пд) към този момент неколкократно стачкуваха поради проточилия се към този момент над 10 години градеж. В резултат на това през февруари 2021 година тогавашното държавно управление на Бойко Борисов отпусна 37 млн. лева (25 млн. за ст. " Христо Ботев " и 12 млн. за стадиона на другия пловдивски първокласен клуб - " Локомотив " ). Лидерът на ГЕРБ по-късно неколкократно изтъкваше жеста, само че се оказа, че тези средства са незадоволителни. След няколко митинга пред общината, в това число и персонално против кмета на Пловдив Здравко Димитров, общинският съвет гласоподава тегленето на огромен заем, от който 24 млн. лева бяха планувани поравно за двата стадиона - по 12 млн. Това обаче не уталожи гнева на почитателите и се допуска, че точно забавянето на градежа на стадиона е една от аргументите Димитров да не получи доверието на ГЕРБ да бъде претендент за кмет за още един мандат.

Междувременно Борисов, който над година и половина към този момент е отвън изпълнителната власт, на два-три пъти инспектира ст. " Христо Ботев " и увери, че там ще се играе край от европейски клубен шампионат. След това даже прати бившия министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков (б.ред. - който сега е единствено депутат) като умело лице да ревизира какви са неуредиците към строителството.

Към момента обаче очевиден краен резултат не се вижда, а даже и качеството на осъществяване досега е под въпрос.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР