Гмуркането в непознати води и екстремните преживявания в аквапарковете през

...
Гмуркането в непознати води и екстремните преживявания в аквапарковете през
Коментари Харесай

Хирург: Внимавайте на водните пързалки и при гмуркане

Гмуркането в непознати води и рисковите прекарвания в аквапарковете през лятото крият известни опасности. За тях предизвестява гръбначният хирург Евън Дейвис от университетската болница в Саутхемптън.
 
Според него летуващите би трябвало да са наясно с заплахите от гмуркане в плитка вода и рисковете, които съществуват във водните паркове. „ Момент на полуда ” може да докара до огромни пострадвания и парализа, които постоянно не могат да бъдат необратими ”, споделя Дейвис пред Би Би Си.

 море iStock/Getty Images
 
Наскоро той оперирал пациент, счупил гръбнака си, до момента в който се гмуркал сред скали в Хърватия. Друг мъж е прещипал прешлени на шията си на водна пързалка в Испания. 23-годишният Дейвид Брифа пък изгубил схващане, откакто се блъснал мощно след втурване по водна пързалка в парка Акваландия в Бенидорм този юли. Травмата може да го остави неподвижен.
 
Затова лекар Дейвис приканва хората, които отиват на отмора, да обмислен евентуалните опасности, тъй като „ животът може да се промени за момент “. „ Това, което постоянно може да наподобява като бърза и почтена тръпка при тези атракции, може да има капацитет да аргументи обилни пострадвания ”, акцентира хирургът.-->
 море iStock/Getty Images
Той сподели, че е значимо хората да схващат заплахите от гмуркането във вода тук-там, които не познават – и в последна сметка да се защищават: от време на време никаква интервенция не може да възвърне вредите, породени „ в миг на полуда ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР