Глухарчето премахва токсините от черния дроб и лимфната система Съвременната

...
Глухарчето премахва токсините от черния дроб и лимфната система Съвременната
Коментари Харесай

Глухарчето премахва токсините от черния дроб и лимфната система

Глухарчето отстранява токсините от черния дроб и лимфната система

Съвременната медицина удостоверява лечебните му свойства и способността му да лекува даже рак.

Глухарчето лекува алергии, намалява равнищата на холестерола, подтиква производството на жлъчката и отстрани токсините от черния дроб, лимфната система и жлъчния мехур.

То е потребно за дамите, изключително за профилактика и лекуване на проблеми, свързани с кърменето, както и кисти, тумори и даже рак.

Най-доброто време за събиране на корен от глухарче е напролет, изключително при започване на април.

Всички негови елементи имат лечебни свойства. Например, листата са богати на витамини и могат да се употребяват в салата.

Стъблото облекчава стомашните проблеми, подтиква функционалността на жлъчния мехур, контролира обмяната на веществата и почиства кръвта.

Рецепта за сироп от глухарче
Залейте 400 цвята от глухарче с 3 литра вода. Добавете 4 портокала и 4 лимона, нарязани на части. Оставете сместа за 24 часа.

Прецедете и изсипете течността в тенджера. Добавете 2 чаши захар и варете за 20-30 минути.

Изсипете сиропа в стерилизирани буркани. Използвайте този сироп от глухарчета за лекуване на настинки, кашлица и бронхит.

Чай от глухарче
Залейте няколко цвята от глухарче с вряла вода и варете на слаб огън за 10-15 минути. След това прецедете течността и се насладете на чая. Можете също да добавите малко мед, с цел да подобрите още повече лечебните свойства на този чай.

Ползи за здравето и противоракови свойства на корена от глухарче
Уверете се, че коренът е изцяло изсъхнал. Обелете и нарежете корена на дребни части с идентичен размер.

Поставете частите на чиста повърхнина на мрачно място с огромна циркулация на въздуха в продължение на 3-4 дни. След това, поставете ги в буркан и съхранявайте на мрачно и хладно място.

Смелете корена в месомелачка. Съхранявайте сместа в буркан и я оставете да престои няколко дни. След това можете да извършите чай, като добавите половин чаена лъжичка от сместа към чаша топла вода. Толкова е просто!

Друг вид е да се смесите 60 гр. свеж корен от глухарче и 30 гр. сушен корен от глухарче. Поставете тази примес в тенджера с 500 мл. вода и щипка сол. Оставете сместа да заври, покрийте и варете за към 20 минути. Прецедете и консумирайте по три чаши на ден.

Това са единствено няколко метода, по които можете да употребявате глухарчето.

Преди да употребявате, каквото и да е средство от националната медицина, консултирайте се с доктор.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР