Глоби за 3 500 лева са наложени за нарушения по

...
Глоби за 3 500 лева са наложени за нарушения по
Коментари Харесай

Глоби за 3 500 лева за нарушения по горите в Кюстендилско и Пернишко тази година

Глоби за 3 500 лв. са наложени за нарушавания по горите в Кюстендилско и Пернишко за тримесечието на 2022 год.

73 акта за нарушавания са наложили по горските територии специалистите на Регионална дирекция по горите Кюстендил за първото тримесечие на т.г., споделиха от управлението на звеното, което държи и прилежащия район Перник. Наложените санкции са за 3500 лв..

От началото на годината в двете области са осъществени близо 3600 инспекции. Проверени са обекти за депозиране, преправка и търговия с дървесина, обекти за рандеман на дървесина, рибари и други физически лица.

Преобладават осъществените инспекции на транспортни средства, извозващи дървесина, които са близо 2000, и на обекти за рандеман, депозиране и преправка на дървесина - 800.

Горските инспектори са съставили 73 акта за открити нарушавания по Закона за горите, свързани най-вече с противозаконен рандеман и превозване на дървесина без контролна марка и превозен билет.

Задържани са 11 куб. метра едра строителна дървесина и 19 пространствени куб. метра дърва за горене.

Наложените санкции и наказания по откритите административни нарушавания от началото на годината са в размер на 3 500 лв..

Не се сочат обаче какъв брой са издадените наказателни постановления и какъв брой от тях са обжалвани по правосъден ред, разясняват ексеперти по дейностите по горите и дърводобива в региона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР