Глобалното единство и сътрудничеството в рамките на ООН са ключови

...
Коментари Харесай

Захариева: Глобалното единство е ключово за преодоляването на предизвикателствата от COVID-19 |

„ Глобалното единение и съдействието в границите на Организация на обединените нации са основни за превъзмогването на провокациите, подбудени от COVID-19. Противодействието против пандемията не би трябвало да бъде за сметка на демократичното и гражданско пространство, върховенството на закона и интернационалните задължения. " Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева във видео послание по време на 31-вата специфична сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Сесията, която се организира отдалечено на 3 и 4 декември 2020 година, е отдадена на битката с пандемията, провокирана от ковид.

Встъпителни изявления при откриването на направиха генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, ръководителят на Общото заседание на Организация на обединените нации Волкан Бозкер, както и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

С видео изявления се включиха държавни и държавни ръководители, министри на външните работи и на опазването на здравето на 141 страни.

В духа на апела на генералния секретар Гутериш за световно преустановяване на огъня, който България поддържа при започване на тази година, Екатерина Захариева акцентира, че в актуалната обстановка е извънредно значимо да се съблюдават всички резолюции на Организация на обединените нации, свързани с спорове. Според българския външен министър рецесията, подбудена от ковид, е засегнала изключително дамите и девойките, които обаче са потвърдили своята роля на водачи в отговора на пандемията.

„ В изискванията на справяне с провокациите, подбудени от ковид, отбраната на правата на детето остава основен приоритет на българската вътрешна и външна политика ", съобщи Екатерина Захариева и посочи въведените от държавното управление стратегии за обществена отбрана и стопански ограничения, ориентирани към децата, следвайки напъните на организациите на Организация на обединените нации, в това число Плана на УНИЦЕФ от шест точки за отбрана на нашите деца.

В поддръжка на задачата за икономическо възобновяване на страните - членки на Организация на обединените нации, вицепремиерът акцентира, че България е деен участник в признатата тактика на Европейски Съюз за зелено, цифрово, заслужено и стабилно възобновяване с облекчение на дълга и вложения, свързани с задачите за стабилно развиване, оповестяват от Министерство на външните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР