Глобалният алианс за ваксините е събрал близо 2,4 милиарда долара

...
Глобалният алианс за ваксините е събрал близо 2,4 милиарда долара
Коментари Харесай

Глобалният алианс за ваксините събра още близо 2,4 млрд. долара

Глобалният алианс за имунизациите е събрал близо 2,4 милиарда $ на срещата си през днешния ден, заяви ръководителят му Жозе Мануел Барозу. Така Алиансът разполага общо с над 9,5 милиарда за закупуване и доставка на ваксини на по-бедните страни.

Австралия подарява още 50 милиона дози на Covax, а Испания 15 милиона, както и 50 милиона евро.

" Само с образец можем да проповядваме взаимност ", акцентира испанският министър председател Педро Санчез. Швеция, Австрия и Люксембург също отделиха ваксини за механизма.

В същото време от Covax започнаха договаряния с китайския производител " Синовак " за увеличение приноса му, откакто Световната здравна организация утвърди потреблението на имунизацията на " Синовак " за хора на и над 18 години. От препарата се слагат две дози с период от две до четири седмици сред тях.

Германия възнамерява да заплаща годишна такса резервация на производителите на ваксини, с цел да се ресурси с към 700 милиона дози и да може да се бори с бъдещи пандемии. Това заяви персонално здравният министър Щефан Шпан. Освен това Берлин ще разшири потенциала за вътрешно произвеждане на ваксини.

Пандемията е довела до беднотия още над 100 милиона служащи по света, сочи отчет на Организация на обединените нации.

Обедняването се дължи на по-малкия брой работни часове и неналичието на хубави работни места. Кризата на пазара на труда, породена от ковид не е към края си, като се чака заетостта да стартира да се връща към равнищата си отпреди пандемията най-рано през 2023 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР