Глобалната рецесия, причинена от пандемията с коронавируса, ще бъде по-лоша

...
Глобалната рецесия, причинена от пандемията с коронавируса, ще бъде по-лоша
Коментари Харесай

Китай се съживява и се познава по рестарт на замърсяването

Глобалната криза, породена от пандемията с ковид, ще бъде по-лоша от тази през 2009 година, само че ранните признаци на възобновяване се появяват в Китай, в това число възобновяване на замърсяването, обявиха икономисти от МВФ.
" Пандемията COVID-19 тласна света към криза. За 2020 година тя ще бъде по-лоша от международната финансова рецесия ", обявиха създателите, измежду които и основният икономист на Международния валутен фонд Гита Гопинат, в обява в блога.
" Икономическите вреди нарастват във всички страни, следвайки внезапното повишаване на новите инфекции и ограниченията за ограничение, подхванати от бизнеса. "
Китай, където вирусът се появи в средата на декември, беше първата страна, ударена с цялата мощ на икономическото влияние, защото управляващите заключиха цели райони, пробвайки се да лимитират разпространяването на болестта.
Втората по величина стопанска система в света, Китай сподели минимално възобновяване на главен индустриален показател през март, а сателитните фотоси демонстрират увеличаващи се концентрации на азотен диоксид предишния месец, което демонстрира увеличение на индустриалната активност и превоза, се споделя в блога.
" Възстановяването в Китай, въпреки и лимитирано, е обнадеждаващо, което допуска, че ограниченията за ограничение могат да съумеят да овладеят епидемията и да проправят пътя за обновяване на икономическата интензивност ", пишат създателите.
Те обаче предизвестиха за „ голяма неустановеност по отношение на бъдещия път на пандемията “ и че възобновяването на нейното разпространяване в Китай и други страни „ не може да се изключи “.
В Поднебесната империя има регистрирани 82 660 случая на инфектирани и 3 335 умряли от пандемията, сочат данни на университета „ Джон Хопкинс “. В международен мащаб към този момент има 1.3 милиона доказани случаи.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР