Глобалната пандемия от коронавирус само в рамките на година рязко

...
Глобалната пандемия от коронавирус само в рамките на година рязко
Коментари Харесай

Появи се социална мрежа, която превръща „лайковете“ в криптовалута

Глобалната пандемия от ковид единствено в границите на година внезапно промени потребителски настройки за всевъзможни действия – от метода, по който пазарим, през метода, по който поддържаме връзка, до метода, по който влагаме. В рамките на 2020 година обществените мрежи привлякоха нови 490 млн. потребителя в световен аспект, а главната криптовалута биткойн нарастна над 5 пъти от 9000 $ до 55 000 $. Социалните мрежи – като Twitter и Reddit – оказват все по-голямо въздействие на това по какъв начин и в какво частните вложители влагат парите си – било то в криптовалута, кръстена на кученце като Dogecoin или в акциите на комерсиална компания, която мъчно посреща новите провокации, като GameStop.

Затова наподобява напълно разумна появяването и на нова обществена мрежа, която комбинира тези две функции и трансформира „ лайковете “ в криптовалута. Новият план BitClout, който започва преди броени дни в Съединени американски щати, съставлява борса за криптовалути, където потребителите могат да купуват и продават токени. Дотук нищо коренно ново. Интересното е, че цената на тези токени обаче се базира на репутацията на потребителите. Колкото по-полулярен е даден консуматор, без значение дали е рапър, продавач на хранителни добавки или модел на долни дрехи – толкоз повече цената на неговите токени се повишава.

Платформата е посрещната с доста спорни отзиви в общността на инвестиращите в криптовалути.

Въпреки това ранните вложители в платформата са приети фондове като Sequoia Capital и Andreessen Horowitz (който също е главен вложител в другата нова обществена мрежа – ClubHouse), както и Winklevoss Capital и съоснователят на Reddit Алексис Оханиан. Според отчет на анализаторската компания Decrypt единствено един от токените на BitClout към този момент е получил вложения от биткойн, равняваща се на 165 млн. $.

Подобни хрумвания, при които известните персони ще трансформират броя на почитателите си в стойност, с която да може да се спекулира, създават и други коммпании - Roll, и Rally.

Най-общо казано концепцията е, че потребителите могат да залагат на изгряващата звезда на даден реализатор, актьор или друга персона, за която имат вяра, че в бъдеще ще печели повече известност. По този метод ранната инвестиция в него ще може да се отплати когато въпросният човек доближи международна популярност и надлежно неговият токен нарастне. Известните персони могат да избират какъв % от транзакциите отиват персонално за тях.

„ В момента известните хора притеглят потребителите в обществените мрежи и надлежно обществените мрежи печелят от реклама, без да споделят тези доходи с известните хора, което не е заслужено и ние целим да променим това “, разяснява за TechCrunch създателят на BitClout, който употребява псевдонима „ Diamondhands ”.

Проблемът е, че с цел да притегли интерес платформата е направила автоматизирани регистрации на 15 000 известни персони от Twitter. Тоест към този момент може да се " влага " в Илон Мъск и Ким Кардашиян, даже и те самите да не са се записали в BitClout или даже да са дали единодушие имената им да се употребяват. Създателите на платформата настояват, че са създали това, с цел да предотвратят корист и подправени имперсонализации от страна на измамници.

Най-голямата въпросителна е по какъв начин човек излиза от инвестициите си в BitClout  - все още няма процедура за кеширане, макар че анонимният създател твърди, че тя скоро ще бъде основана.

„ BitClout ще бъде превъзходен образец за това какъв брой проблеми може да се основат, когато някой се опита да монетизира обществените мрежи. Като правиш съмнителна платформа и искаш да печелиш от хорската популярност без тяхното утвърждение, нещата няма по какъв начин да свършат добре “, разяснява Джей Грабър, основател на децетрализирани платформи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР