Глобалната миграционна криза се разраства, повлияна от войната в Украйна,

...
Глобалната миграционна криза се разраства, повлияна от войната в Украйна,
Коментари Харесай

Глобалната миграционна криза се разраства заради войната

Глобалната миграционна рецесия се разраства, повлияна от войната в Украйна, където придвижването на бежанци може да се смята за най-голямото от Втората международна война насам. Това съобщи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Много се веселя, че висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди за първи път участва на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз за развиване, тъй като миграционната рецесия в света се разраства и не става дума единствено за Украйна. Миналата година броят на мигрантите в международен мащаб беше към 84-85 милиона. Опасявам се, че с експлоадирането на рецесията в Украйна този брой ще бъде доста по-голям, защото разселването на украинските бежанци е най-голямото придвижване на бежанци в Европа след Втората международна война ", съобщи Борел преди съвещанието на Съвета по външни работи за развиване в Брюксел.

Борел също по този начин акцентира, че не трябва да забравяме " други бежански рецесии, в това число тези в Мианмар, Афганистан, Венецуела, страните от Сахел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР