Глобалната икономика е изправена пред поразително големи загуби, а усилията

...
Глобалната икономика е изправена пред поразително големи загуби, а усилията
Коментари Харесай

Световната банка: 60 милиона души ще са в крайна бедност заради коронавируса

Глобалната стопанска система е изправена пред " поразително огромни " загуби, а напъните за възобновяване от пандемията са затруднени от дефицит на запаси, съобщи президентът на Световната банка Дейвид Малпас.
Докато основаният във Вашингтон заемодател за развиване започва нови стратегии за 160 милиарда $ за финансиране на 100 страни в опит да се оправят със незабавната обстановка, рецесията ще принуди разрастващите се страни да премислят структурата на своите стопански системи , съобщи Малпас пред AFP.
Първоначалните оценки за 5 трилиона $ икономическа стойност, унищожени от ограниченията против COVID-19, евентуално надалеч не са действителните вреди, които ще бъдат нанесени от напъните за преодоляване на вируса, сподели той.
Банката предизвести, че международната криза ще докара 60 милиона души до последна беднотия, само че Малпас съобщи, че мрачните прогнози евентуално ще станат доста по-лоши с напредването на рецесията.
" Няма задоволително запаси ", сподели той. " Продължавам да диря други способи за прибавяне на запаси към стратегиите, които имаме и над които работим - измежду тях директни парични заплащания за подкрепяне на най-уязвимите хора в разрастващите се страни “, сподели Малпас.
Следващата седмица Световната банка ще разгласява обновените си прогнози за напредък на Глобалните стопански вероятности (GEP), само че обсегът и скоростта на въздействието на пандемията съвсем опровергава предстоящото и ще остави дълготрайни белези.
" Страните са изправени пред най-дълбоката световна криза след Втората международна война ", сподели Малпас. " И това би трябвало да държи доста хора будни през нощта, обезпокоени от последствията за бедните, за уязвимите, за децата, за здравните служащи, като всички са изправени пред невиждани провокации. "
Докато напредналите стопански системи ще се сблъскат с най-дълбоките спадове в процентно изражение, „ в доста връзки по-опасните свивания ще са в най-бедните страни, тъй като те са били по-близо до прага на беднотия преди пандемията “.
Предизвикването на последна беднотия значително ще зависи от това какъв брой бързо напредналите стопански системи могат да се съвземат още веднъж, защото разрастващите се страни зависят от пазарите в богатите страни, сподели той.
Тъй като страните се борят да финансират незабавни потребности от здравно съоръжение и лекуване, както и да обезпечат хранителни доставки, те са принудени да източват запаси, предопределени за обучение и други сериозни вложения.
А неналичието на вложения подкопава евентуалния напредък по време на възобновяване след пандемията.
" Инвестицията, която ви е нужна за бъдещето, се губи в битката с рецесията в опазването на здравето ", сподели Малпас.
За да притъпят дълготрайните нездравословни последствия директно след рецесията, Малпас съобщи, че държавните управления ще би трябвало да премислят и прекроят своите политики и „ да осъзнаят, че световната стопанска система ще бъде напълно друга в бъдеще “.
Законодателите ще би трябвало да влагат в нови типове работни места и бизнеси, в „ перспективна стопанска система, а не да се пробват да рекапитализират предходната стопанска система “ .
Страна, която работи за построяването на по-големи туристически браншове, ще би трябвало да откри метод да " построи умения у служащите, които да се впишат в световната стопанска система..., в която има по-малко туризъм и повече потребност от сигурност на храните и от многообразие на хранителни източници ".
Малпас също предизвести, че „ потресаващият ” брой деца отвън учебно заведение основава „ образователна беднотия ”, която ще има по-големи последствия в обществено отношение .
Докладът на банката приканва за " всеобхватни политики за усилване на дълготрайния напредък..., с цел да се създадат бъдещите стопански системи по-устойчиви. "
Световната банка приканва да се отстранен неефективните разноски , в това число енергийни дотации в миг, когато цените на горивата внезапно са паднали, изключително когато финансите на експортьорите на нефт са били нестабилни преди пандемията.
Докладът също по този начин предлага " ускорение на разрешаването на разногласия, понижаване на регулаторните бариери и реформиране на скъпите дотации, монополите и предпазените държавни предприятия, които забавят развиването ".
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР