Глобалната финансово-икономическа картина в момента може да се опише по

...
Глобалната финансово-икономическа картина в момента може да се опише по
Коментари Харесай

Финансист: Всичко е на макс! Покупката на злато е нещо като застраховка живот

Глобалната финансово-икономическа картина сега може да се опише по най-краткия метод като: " Всичко е на макс! Това съобщи финансистът Бисер Манолов пред " ".

Ето и останалата част от коментара му:

Като стартираме от положението на фондовите пазари, където балонизирането на цената на показателите е невиждано (даже и обичайно спящият японски фондови показател NIKKEI 225 избухна до нови исторически нива), преминем към равнищата на държавната и корпоративна задлъжнялост, лихвените проценти, цената на жилищните парцели, процентът на трудова претовареност, номиналният размер на световния брутен артикул и така нататък Изглежда, че " още веднъж “ сме попаднали в ерата на " новата финансово-икономическа парадигма “.

Това е термин, който е  използван за първи път от именития началник на Федералния запас на Съединени американски щати Алън Грийнспан при започване на века при опита  си да опише най-точно удобните стопански условия в  комбинация с почни цялостна трудова претовареност и допустимите равнища на инфлацията. Точно в този миг станахме очевидци и на първият важен софтуерен взрив подбуден от всеобщото нахлуване на интернет, което наду софтуерния показател NASDAQ до небесата (балонът разумно се пукна по-късно, де).

Задлъжнялост

Мнозина от по-младите сътрудници считат, че " този път нещата са напълно разнообразни “,  и че " софтуерният взрив ще продължи вечно “, само че уви – това сме го чували доста пъти. Без да желая да изстудявам ентусиазма на който и да е било, а само бих желал да  споделя персоналния си опит, ще вметна, че съм виждал съвсем сходни обстановки през 1992 година, 1998-2002 и 2009 г. 

Целия коментар: 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР