Глоба от 500 до 5 хиляди лева заплашва туриста, изкъпал

...
Глоба от 500 до 5 хиляди лева заплашва туриста, изкъпал
Коментари Харесай

Туристът, къпал се в Окото, ще бъде глобен

Глоба от 500 до 5 хиляди лв. заплашва екскурзианта, изкъпал се в езерото Окото на Седемте рилски езера. Санкцията може да бъде наложена по Закона за предпазените територии. Това са съобщили пред БНР от управлението на Национален парк „ Рила “. Поводът е публикуван в обществените мрежи видеоклип, на който се вижда по какъв начин мъж се къпе в най-дълбокото планинско езеро на Балканите - Окото.

До през днешния ден обаче няма постъпила публична информация в дирекцията на Национален парк „ Рила “ за нарушаването на езерото Окото. "Ще съберем данни и при определяне на нарушителя той ще бъде глобен ", споделиха от Национален парк „ Рила “.

Туристи от Кюстендил са коментирали, че някой да се къпе в езерата през лятото не е казус.

„ В тези езера плуват, виждал съм всяка година. Последният път като бях там се скарах на един, който хвърляше камъни в "Бъбрека ". Англичанин. Успях да му кажа на британски, че не би трябвало да хвърля камъни в езерото, само че очевидно съм го гледал доста ужасно, застана спокойно и сподели окей “, е разказал природолюбителят от Кюстендил инж. Севдалин Атанасов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР