Глоба до 50 000 лв. за дружествата, подали ток и

...
Глоба до 50 000 лв. за дружествата, подали ток и
Коментари Харесай

Фандъкова иска глоби до 50 000 лева за незаконно присъединяване към мрежата

Глоба до 50 000 лева за сдруженията, подали ток и вода към противозаконни обекти. Това предлага кметът на София Йорданка Фандъкова месец след случая, при който на многолюден столичен бул. при токов удар почина 16-годишно момче.

В изявление за „ 24 часа “ Фандъкова разгласи, че чака идната седмица да бъде възобновено придвижването на метрото до станция „ Хаджи Димитър “.

Освен за експлоатационните сдружения Фандъкова предлага нови наказания и за търговците, работещи без позволение, какъвто е казусът с противозаконните павилиони в региона на случая на бул. „ Иван Гешов “. Очакват се промени и в активността по контрола, осъществяван от Столичния инспекторат. Фандъкова напомня и препоръчаните от нея и екипа ѝ промени в Закон за устройство на територията, с които се дава опция общината по-бързо да отстранява противозаконни обекти.

След поправките в Закона търговски обект, който няма уверение за въвеждане в употреба в 7 дневен период от слагането му, ще бъде премахван.  

И още: Приключва ремонтът на авариралия сектор от третата линия на метрото преди станция „ Хаджи Димитър “. Очаква се метростанцията да отвори идната седмица, споделя още Фандъкова и прибавя, че поради пандемията се забавя стартирането сектора на линията от " Красно село " до " Овча купел " и Горна Баня.

Фандъкова чака тестванията по трасето да прключат идващия месец.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР