Гледайте на живо финалното четене и церемонията по награждаване на

...
Гледайте на живо финалното четене и церемонията по награждаване на
Коментари Харесай

Eто призьорите на МФП „Орфей – Пловдив“ 2022 (live)

Гледайте онлайн финалното четене и церемонията по награждаване на призьорите от петия Международен фестивал на поезията „ Орфей – Пловдив “ 2022.

Събитието е в Малката раннохристиянска базилика на Пловдив, а фестивалът е подсилен от Община Пловдив и е част от Културния й календар за годината.

11 поети от 9 страни вземат участие в тазгодишното издание на фестивала.

Голямата премия „ Орфей “ за извънреден принос към поезията бе връчена през вчерашния ден на откриващата гала, а тазгодишният й притежател е турският стихотворец Атаол Бехрамоглу.

Носител на наградата „ Орфей “ за изцяло показване в границите на фестивала е испанският стихотворец Хосе Лупианес Барионуево.

Наградата за най-хубаво стихотворение от поетическите четения получава грузинският стихотворец Шота Ятащвили за творбата „ Движение “.

Наградата „ Евридика “ за най-хубаво любовно стихотворение получават Даниела Андоновска Трайковска от Северна Македония и Тильо Тилев от България – надлежно за стихотворенията „ Лица без лица “ и „ Летен романс “.

Приза за най-хубаво есе от Писателския конгрес на тематика „ Фигурата на Орфей – сред мита и мига “ е за българската поетеса Гергана Златкова.

Всички произведения на участниците в петия интернационален фестивал на поезията – на роден език, на български и на британски може да четете на уеб страницата www.orpheus-plovdiv.eu

Фондация „ Пловдив ЛИК “, уредник на събитието, благодари на Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ за партньорството в годините, на надарените й и „ многоезични “ пишещи и превеждащи ученици на най-старото пловдивско учебно заведение, и на всички феновете на изящното слово, наричано лирика в целия свят, за живото и онлайн наличие.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР