Гледайте на живо: Байдън връчва почетен медал на пилота от войната във Виетнам Лари Тейлър

...
Президентът Байдън връчва почетния медал на 81-годишния пенсиониран капитан Лари
Коментари Харесай

Президентът Байдън връчва почетния медал на 81-годишния пенсиониран капитан Лари Л. Тейлър, пилот на хеликоптер по време на войната във Виетнам, който е летял стотици мисии и рискува живота си, за да спаси своите сънародници.

Тейлър беше първи лейтенант на 18 юни 1968 г., когато се разположи в подкрепа на патрул, който беше обкръжен от вражески сили. Поддържайки интензивен огън, Тейлър и неговият слуга направиха атаки на ниско ниво. Когато наближиха края на боеприпасите си, Тейлър научи, че планът за спасяване на патрула е отменен. И така, Тейлър реши да изтегли екипа с помощта на своя двуличен хеликоптер Cobra, нещо, което според Белия дом никога не е било опитвано, да не говорим за постигнато.

Тейлър накара крилото си да стреля с оставащите си мини пистолети и да се върне в базовия лагер. След това Тейлър изстреля собствените си останали патрони от мини-пушката, използвайки светлините си за кацане, за да привлече вниманието на врага, докато войниците се насочиха към точка за извличане. След като екипът му стигна до мястото на извличане, Тейлър приземи своята Кобра под силен огън и „с пълно пренебрежение към личната му безопасност“, както се изрази Белият дом. Войниците се качиха на борда и Тейлър ги отведе на безопасно място.

„Невероятен човек“: Байдън връчва медал на честта на Ret. Полковник Парис Дейвис за героизъм във Виетнам

Според Националния музей на почетния медал само 3515 американци, служили във въоръжените сили, са получили медала от 40 милиона, които са служили след Гражданската война.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР