Гледате ли сериала Излъжи ме с Тим Рот, където той

...
Гледате ли сериала Излъжи ме с Тим Рот, където той
Коментари Харесай

Тайните на езика на тялото

Гледате ли сериала " Излъжи ме " с Тим Рот, където той извършва ролята на експерт по разчитане на езика на тялото и оказва помощ на полицията в разкриването на заплетени случаи?

Няма потребност обаче да сме чак такива експерти в региона. Можем да се оправим с малко знания за жестовете и мимиките, информацията от които в редица случаи добавя вербалната, само че нерядко я опровергава или издава същинските усеща и мисли на говорещия. Те са най-разнообразни, в огромна степен носят характера на народностната просвета и могат да кажат доста за събеседниците. Умението да се четат жестовете и мимиките е значимо за взаимното опознаване и последващото взаимоотношение.

Психолозите настояват, че съвсем 90% от нашата връзка е с езика на тялото и едвам 10% е вербална. Според тях хората с богат речник имат и по-богат запас от жестове. И прибавят, че повече жестикулират оптимистите по природа, дейните и енергични хора. От друга страна, шумните и отзивчиви хора са по-склонни към жестикулация в сравнение с затворените и вглъбените. Жените са по-емоционални и техните жестове са по-разнообразни – да вземем за пример те постоянно допират шията си, като че ли да ревизират дали колието е на мястото си, само че това също е и знак за неустановеност.Психолозите настояват, че съвсем 90% от нашата връзка е с езика на тялото и едвам 10% е вербална.Повдигането на главата и отпущането на раменете приказват за неприкритост, интерес и надзор на положението; отпусната глава и свитите плещи се схващат като необщителност, възприятие за проваляне, боязън и нерешителност. Наклонената настрана глава свидетелства за интерес, любознание и флирт.

Прикриването на устните с ръка при диалог приказва за негативизъм. Прехапването на устните значи печелене на време и скриване на истината. Докосването на носа с показалец е знак, който при американците значи „ не “, а при европейците – неустановеност.

Най-често се жестикулира с ръце. Здраво подписаните ръце свидетелстват за съмнение и недоверчивост. Преплетените пръсти на ръцете прикриват ниското самочувствие. Разперените ръце демонстрират подготвеност за открит и откровен разговор. Такъв е и смисълът на разкопчаването на сакото, което в множеството случаи става с разперени ръце.От друга страна, ръцете могат да показват недоверчивост (машиналното опиване на слепоочията, челото и брадичката и закриване с ръце на лицето), раздразнителност (хванати на гърба ръце), неприязън (свити в пестник пръсти), отбрана (скръстени на гърдите ръце), размисъл и интерес (ръце на бузите), дълбока вглъбеност (докосване на носа), въпрос (вдигнат показалец), заплеснатост и незадоволство (рисуване на хартия по време на разговор) и др.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР