Главорезът от ИДИЛ, който уби двама футболни фенове, крещял, че

...
Главорезът от ИДИЛ, който уби двама футболни фенове, крещял, че
Коментари Харесай

Вълна от терор залива Европа. Над 7 000 военни по улиците на Франция след стрелба в Белгия

Главорезът от ИДИЛ, който умъртви двама футболни почитатели, крещял, че се бори за достойнството на мюсюлманите по света

Франция активизира над 7 хиляди военни да патрулират улиците по отношение на опасения от тероризъм. Това стана часове, откакто управляващите оповестиха паника от най-висока степен за заплаха от атентати, оповестява Нова телевизия.

Това планува нараснали ограничения за сигурност на територията на цялата страна на публични места и обекти на сериозната инфраструктура. През уикенда Лувърът и Версайският замък бяха евакуирани след сигнали за паника, в това число и за бомба.

Вчера няколко учебни заведения бяха евакуирани още веднъж след сходни сигнали. Френският президент пък свика изключително съвещание по сигурността по отношение на опасенията от терористични набези. Макрон съобщи, че за последния месец и половина са докладвани 168 бомбени закани в учени заведения.

Междувременно стана известно, че ислямистът, който простреля  двама футболни почитатели в центъра на Брюксел нощес, е от терористичната организация " ИДИЛ ". Той крещял, че се бори за достойнството на мюсюлманите по света. 

Полицията в Белгия е на крайник и търси радикализирания ислямист. 

Свидетели описват, че към 7 часа вечерта мъж, облечен като строител, почнал да стреля на направления. 

Стрелецът разкрил огън по бизнес постройка в региона, където ранил портиера и счупил десетки прозорци, а по-късно се придвижил към прилежащите улици. 

По първична информация, двамата починали са шведски жители, които отивали на футболен мач на националните тимове на Швеция и Белгия. Властите даже прекратиха дуела и подредиха на публиката да не напуща стадиона. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР