Главното разузнавателно управление (ГРУ) към украинското Министерство на отбраната потвърди,

...
Главното разузнавателно управление (ГРУ) към украинското Министерство на отбраната потвърди,
Коментари Харесай

ГРУ на Украйна: Окупаторите вече използват системно на фронта Starlink

Главното разследващо ръководство (ГРУ) към украинското Министерство на защитата удостовери, че съветските противников сили са почнали да употребяват терминали " Starlink " в окупираните територии на Украйна.

Представителят на ГРУ Андрей Юсов в коментар за РБК-Украйна споделя, че това не са единични случаи, че явлението стартира да придобива систематичен темперамент.

" Има към този момент регистрирани случаи, при които съветските окупатори употребяват тези устройства. Това стартира да става редовно ", акцентира Юсов.

Онзи ден украински военни написаха в обществената мрежа „ X “, че Руската федерация е почнала да употребява системи " Starlink " на фронта. Преди това бяха изолирани случаи, само че в този момент те са станали към този момент всеобщи.

Американският боен портал „ Defense One “ удостовери тази вест, като показва, че Руската федерация закупува тези терминали от трети страни. Самата компания неотдавна разгласи, че не прави бизнес в Руската федерация и работата на Starlink на съветска територия просто е блокирана. Въпреки това Москва може най-малко да употребява тези системи на украинска територия, разяснява Браян Кларк, старши помощник в института „ Хъдсън “.

А по какъв начин става това - Русия може просто да даде подправен GPS сигнал на терминала Starlink, с цел да го накара да мисли, че потребителят е на територия, следена от Украйна.

Припомняме, че терминалите на Starlink станаха част от сериозната инфраструктура на Украйна. Благодарение на тях украинците остават свързани тук-там, където нормалната мрежа не работи по време на спиране на електрозахранването.

В момента Украйна се смята за една от страните с максимален брой терминали Starlink. От началото на войната, страната е получила повече от 22 000 терминала по самодейност на Министерството на цифровата промяна на Украйна.

А през декември беше обявено, че компанията на Илон Мъск се е съгласила да достави на Украйна още няколко хиляди терминала за сателитен интернет Starlink, с цел да обезпечат интернет в полеви условия.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР