Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни изрази позицията, че

...
Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни изрази позицията, че
Коментари Харесай

Залужни разкри каква голяма грешка е допуснал по отношение на Русия

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни изрази позицията, че е належащо да се продължи нанасянето на загуби на съветските нашественици, до момента в който не се откажат от войната си против Украйна. Залужни сподели това на брифинг в Киев, съобщи организация УНИАН.

 

„ Това беше една от главните ми неточности: имах вяра, че подобен брой загуби, които нанесохме на врага даже преди година, могат да спрат съветската войска (да продължи да воюва). Такъв брой загуби явно биха спрели всяка страна, само че не и Руската федерация “, означи Залужни.

 

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна добави, че ясно се вижда какво се случва на фронтовата линия: планини от съветски тела, които никой даже не се пробва да отнесе. „ Всеки ден там се появяват от ден на ден и повече трупове. За страдание, това е отношението на Руската федерация към личния ѝ народ “, добави Залужни.

 

" Днес е мъчно да се планува още какъв брой загуби би трябвало да бъдат нанесени, с цел да спре всичко това. Смятам, че това би трябвало да се прави непрекъснато, до момента в който войната завърши, до момента в който врагът не откаже да води военни дейности против страната ни “, съобщи украинският пълководец.

 

Залужни отхвърли да даде оценка на украинските мъже, избягали зад граница след началото на нашествието. Залужни беше запитан дали съгласно него тези мъже би трябвало да бъдат върнати и има ли способи това да стане. „ Не мога, не желая да им давам оценка, само че ще бъда доста благополучен, в случай че след известно време ги видя във войските “, сподели Залужни.

 

Източник Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР