Главнокомандващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски

...
Главнокомандващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски
Коментари Харесай

Украйна обяви официално първи успехи край Бахмут

Главнокомандващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски съобщи, че защитата на Бахмут продължава и събитията от последните дни демонстрират, че Въоръжените сили на Украйна могат да организират настъпателни интервенции в този регион, цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

" Напредването на нашите войски в посока Бахмут е първият триумф на настъпателните интервенции в хода на отбраната на Бахмут. Последните няколко дни демонстрираха, че можем да вървим напред и да унищожаваме врага даже в такива извънредно сложни условия ", сподели Сирски в изказване в телеграм канала на медийния център на Министерството на защитата на Украйна.

Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, чиито елементи се пробват да завладяват Бахмут, наскоро съобщи, че украинските сили са съумели да си върнат контрола върху част от територията по фланговете на Бахмутския сектор на фронта. Това е значимо, наред с други неща, тъй като освобождението на фланговете опростява доставката на украински подкрепления и муниции към Бахмут. Според Пригожин не неговите бойци са работили по фланговете край Бахмут, а елементи от постоянната съветска войска, които съгласно ръководителя на ЧВК " Вагнер " са избягали от бойното поле.

В петък заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр сподели, че украинските военни са напреднали 2 км в посока Бахмут. Министерството на защитата на Русия не разяснява тази информация.

В неделя Русия удостовери, че край Бахмут в боевете са починали двама съветски комадири с чин полковник. На 14 май украинските сили продължават да контраатакуват към Бахмут. Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр заяви, че денем на 14 май украинските сили са завладяли над 10 съветски позиции в северните и южните околности на Бахмут.

Руски военни блогъри настояват, че украинските войски са атакували към Берговка, Клишовка и Курдюмовка и са заели нови неуточнени позиции наоколо до обитаемоте места, а също така са напреднали към Ягодное откъм Богдановка.

Финансистът от Групата " Вагнер " Евгений Пригожин твърди, че украинските сили не са правили набези през нощта на 13 против 14 май.
ТЕМА преди 13 часа 2810 преди 13 часа 779 преди 13 часа 1224
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР